Ікра з кабачків смажена
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви взялися робити заготовки на зиму, не забудьте про кабачкову ікру! Ікра з кабачків смажена - простий рецепт смачної заготовки до будь-якого свята і звичайного обіду.
Інгредієнтів для приготування нам знадобиться небагато. І насамперед ми займемося самим головним інгредієнтом будь кабачкової ікри.
1. Отже, підготуйте кабачки. Якщо шкірка у них ще м'яка, то можете готувати їх разом з нею, але якщо вже затверділа, то краще почистіть. Так само очистіть кабачки від насіння. Наріжте кабачки кубиками і складіть в каструлю з товстим дном. Але поки не включайте!
2. Тепер морквина! Почистіть її і натріть на крупній тертці. Тушкуйте на рослинній олії до м'якості. Викладіть до кабачків.
3. Далі готуємо цибулю. Наріжте його півкільцями і посмажте до золотистого кольору. Складіть в каструлю до овочів.
4. Очистіть помідори від шкірки. Дрібно наріжте і тушкуйте до тих пір, поки не випарується частина вологи. Потім складіть до овочів в каструлю. Додати сіль, поперчіть (можете додати ще своїх улюблених спецій), перемішайте гарненько, накрийте кришкою і тушкуйте все овочі 50 хвилин.
5. Готову масу подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку. І розкладіть по банках, залишаючи два сантиметри до верху порожнім. Засукайте і укутайте в ковдру, нехай холонуть.
Ікра кабачкова смажена називається так через те, що овочі попередньо обсмажують і тільки потім варять. Як вид, рецепт ікри кабачкової смаженої в домашніх умовах досить простий! Бажаю вам приємного апетиту!
- Кабачки - 2 кілограма
- Цибуля - 500 грам
- Помідори - 1 кілограм
- Соняшникова олія - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Оцет - За смаком
1. Отже, підготуйте кабачки. Якщо шкірка у них ще м'яка, то можете готувати їх разом з нею, але якщо вже затверділа, то краще почистіть. Так само очистіть кабачки від насіння. Наріжте кабачки кубиками і складіть в каструлю з товстим дном. Але поки не включайте!
2. Тепер морквина! Почистіть її і натріть на крупній тертці. Тушкуйте на рослинній олії до м'якості. Викладіть до кабачків.
3. Далі готуємо цибулю. Наріжте його півкільцями і посмажте до золотистого кольору. Складіть в каструлю до овочів.
4. Очистіть помідори від шкірки. Дрібно наріжте і тушкуйте до тих пір, поки не випарується частина вологи. Потім складіть до овочів в каструлю. Додати сіль, поперчіть (можете додати ще своїх улюблених спецій), перемішайте гарненько, накрийте кришкою і тушкуйте все овочі 50 хвилин.
5. Готову масу подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку. І розкладіть по банках, залишаючи два сантиметри до верху порожнім. Засукайте і укутайте в ковдру, нехай холонуть.
Ікра кабачкова смажена називається так через те, що овочі попередньо обсмажують і тільки потім варять. Як вид, рецепт ікри кабачкової смаженої в домашніх умовах досить простий! Бажаю вам приємного апетиту!