Ікра карася смажена
(покроковий рецепт з фото)
Ікра карася смажена - це неймовірно смачна страва, хоча воно і не відноситься до числа вишуканих делікатесів. Однак справжні любителі риби оцінять його по достоїнству.
Вже не знаю у кого як, але особисто у мене цей простий рецепт ікри карася смаженої викликає щире захоплення і неконтрольоване слиновиділення. Можливо, для кого-то воно буде виглядати злегка дивно і незвично, але не варто поспішати з висновками, поки самі не спробуєте. Загалом, більше не буду нічого говорити і розкривати всі секрети смаку, просто розповім вам, як приготувати ікру карася смажена, а вже ви самі вирішите, чи варто цей рецепт вашої уваги.
- Ікра карася - 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - - За смаком
- Вершкове масло - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
Для початку ретельно очищаємо ікру від капілярів та інших відходів.
Потім рясно солимо ікру і посипаємо спеціями на ваш розсуд. Я, як любитель гострого, не шкодуючи додаю чилі перець і чорний мелений. Ретельно перемішуємо.
На сковороді в розігрітій олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Додаємо ще рослинного масла (ікра швидко його вбирає) і виливаємо до цибулі ікру.
В процесі обсмажування ікру необхідно постійно помішувати лопаткою з отвором. Коли ікра стане темно оранжевого кольору, вимикаємо вогонь, перекладаємо її в тарілку і додаємо, не економлячи, шматок вершкового масла, якщо необхідно, додаємо ще сіль і спеції, перемішуємо. Ікра готова, і ви можете спробувати це чудове блюдо.