Консерви з карася
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати смачні домашні консерви з карася, вам знадобиться допомога мультиварки і трохи вільного часу. Риба готується в томаті, а консерви нічим не поступаються магазинним.
Консерви з карася в домашніх умовах - прекрасна закуска. Готова рибка в томаті може зберігається 3-4 місяці за уязика, що консерви будуть лежати в стерилізованих скляних банках і в холодильнику. Сподіваюся, що вам сподобається!
- Карась - 1, 5 кілограма
- Масло рослинне - 0, 5 склянки (мультистакана)
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка (мультистакан)
- Сіль і перець - За смаком
Карасів промиваємо, потрошимо і очищаємо від луски. Відрізаємо голови і плавники, розрізаємо кожну рибину на кілька частин. Складаємо карасів в чашу мультиварки.
Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Засипаємо до риби.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Висипаємо в чашу мультиварки.
Змішуємо томатну пасту з рослинним маслом, сіллю і перцем.
Вливаємо холодну воду, перемішуємо.
Заливаємо приготованим соусом рибу. Виставляємо режим "гасіння" з 6 годин.
Готові консерви можна вживати відразу, або перекласти їх в стерилізовані скляні банки і зберігати в холодильнику. Смачного!