Котлети з болгарським перцем і «особливим» соусом
(покроковий рецепт з фото)
Котлетки, пюре.. Мені здається, це одне з найтепліших спогадів дитинства! А тепер і мої хлопці люблять це блюдо! Хочу запропонувати вам цікавий рецепт приготування котлет і смачний соус!
В оригінальному рецепті "на особливу" соусу до котлет кладуть цибулю-шалот. Але знайти його взимку проблемно, тому я додала в соус свіжий зелений цибулька. Думаю, вийшло не менш смачний. В котлети, крім свіжого болгарського перцю, можете додати ще щіпку меленої паприки. А тепер запрошую подивитися, як приготувати котлети з болгарським перцем і "особливим" соусом.
- Фарш м'ясний - 1 кілограм (в ідеалі - яловичий)
- Перець болгарський солодкий - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Білок яйця - 2 штуки (сирої)
- Петрушка - За смаком (можна заморожену)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Майонез - 5 Ст. Ложок (тМ Махеев', тут і далі вказані інгредієнти для соусу)
- Оцет бальзамічний - 30 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - За смаком (або 0, 5 цибулини цибулі-шалот)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Почнемо з приготування котлет! Ось наші головні інгредієнти. Петрушку я взяла заморожену.
Перець і часник очистіть і помийте. Пробийте в блендері шматочки часнику, перцю і петрушку. Додайте отриману масу в фарш. Також додайте сирий білок двох яєць. Ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
З фаршу сформуйте котлети, обваляйте в борошні й обсмажте на суміші оливкової та вершкового масла. Дивну корочку м'ясних страв дає тільки жарка на оливковій олії.
Поки смажаться котлети, приготуємо соус. Ось такий смачний набір інгредієнтів нам знадобиться. Рекомендую використовувати майонез від ТМ Махеев'.
Оливкова олія збийте міксером з бальзаміком.
Потім додайте майонез і збийте ще раз. Посоліть і поперчіть за смаком.