Рецепт Котлети з болгарським перцем фото

Котлети з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Котлети з болгарським перцем можна приготувати для всієї родини на пару днів. М'які, повітряні з ароматною паприкою і картопляним пюре. Пальчики оближеш! просте, але дуже смачне щоденне блюдо.

Опис приготування:

Якщо у вас немає готового фаршу, то спочатку приготуйте фарш, змоловши м'ясо на м'ясорубці або спеціальним блендером. Можна взяти свинину або яловичину, але мені подобається змішати. За таким же рецептом можна готувати котлети з болгарським перцем і на основі курячого фаршу.

Як приготувати котлети з болгарським перцем?

1. Фарш викладіть у велику миску. Додайте до м'яса сіль, перець і спеції і перемішайте.

2. Цибулину очистіть і поріжте дрібними кубиками. Можна цибулю обсмажити, а можна в м'ясо додати сирий. Я зазвичай так і роблю.

3. Вбийте в фарш яйце і перемішайте руками.

4. Булку або панірувальні сухарі залийте молоком або кип'яченою водою, дайте настоятися хвилини 4-5, потім додайте у фарш.

5. Болгарський перець промийте, виріжте серцевину з насінням і плодоніжки. Поріжте дрібними кубиками. Також додайте до фаршу.

6. Фарш зі спеціями, булкою і овочами добре перемішайте.

7. На сковороду покладіть шматочок маргарину або вершкового масла і влийте рослинного. Нехай гарненько прогріється.

8. Мокрими руками формуйте котлети і викладайте в гаряче масло. Випікайте при середній температурі по обидва боки до готовності. Якщо хочете або якщо ви не знизили температуру і котлети почали пригоряти, додайте води і тушьте під кришкою на повільному вогні. Зазвичай на жарку котлет йде хвилин 20-25.

Котлети з болгарським перцем подавайте з картопляним пюре або салатами. Можна приготувати і грибний або, наприклад, сметанний соус.

Смачного!

  • Фарш (яловичина + свинина) - 700 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Наречена - 1 штука (або 2 столові ложки панірувальних сухарів)
  • Молоко або вода - 1/4 склянки
  • Болгарський перець - 1-2 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Спеції для м'яса - - За смаком
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Маргарин або вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Якщо у вас немає готового фаршу, то спочатку приготуйте фарш, змоловши м'ясо на м'ясорубці або спеціальним блендером. Можна взяти свинину або яловичину, але мені подобається змішати. За таким же рецептом можна готувати котлети з болгарським перцем і на основі курячого фаршу.

Як приготувати котлети з болгарським перцем?

1. Фарш викладіть у велику миску. Додайте до м'яса сіль, перець і спеції і перемішайте.

2. Цибулину очистіть і поріжте дрібними кубиками. Можна цибулю обсмажити, а можна в м'ясо додати сирий. Я зазвичай так і роблю.

3. Вбийте в фарш яйце і перемішайте руками.

4. Булку або панірувальні сухарі залийте молоком або кип'яченою водою, дайте настоятися хвилини 4-5, потім додайте у фарш.

5. Болгарський перець промийте, виріжте серцевину з насінням і плодоніжки. Поріжте дрібними кубиками. Також додайте до фаршу.

6. Фарш зі спеціями, булкою і овочами добре перемішайте.

7. На сковороду покладіть шматочок маргарину або вершкового масла і влийте рослинного. Нехай гарненько прогріється.

8. Мокрими руками формуйте котлети і викладайте в гаряче масло. Випікайте при середній температурі по обидва боки до готовності. Якщо хочете або якщо ви не знизили температуру і котлети почали пригоряти, додайте води і тушьте під кришкою на повільному вогні. Зазвичай на жарку котлет йде хвилин 20-25.

Котлети з болгарським перцем подавайте з картопляним пюре або салатами. Можна приготувати і грибний або, наприклад, сметанний соус.

Смачного!

Схожі рецепти