Котлети з баклажанів з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім не потрібно бути вегетаріанцем, щоб любити овочеві котлети. Особисто для мене котлети з кабачків, баклажанів, моркви і навіть цибулі - це смак дитинства. Вони завжди соковиті, ситні, ароматні, смачні.
Котлети я готую дуже часто, і сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати котлети з баклажанів з грибами. Блюдо ідеально підходить і в якості основного блюда, і в якості закуски. Всі мої дуже люблять такі котлетки, звичайно, це не означає, що я не готую котлети з м'яса, але овочеві котлетки завжди вносять різноманітність в меню. А тим більше влітку, коли баклажанів на ринку і в магазинах безліч, а ціна на них - смішна, просто гріх не готувати різні страви з цього овоча.
- Баклажан - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Печериці - 2-3 штук
- Сир твердий - 70 грам
- Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Баклажан гарненько промийте, зріжте плодоніжки.
Баклажан порізати на довільні шматки і складіть в чашу подрібнювача. На середніх оборотах подрібніть баклажан до стану пюре.
Перекладіть подрібнені баклажани в миску, Залиште трохи солі і 20 хвилин. За цей час виділиться сік, його необхідно зцідити, а самі баклажани віджати.
Печериці очистіть і поріжте на крейді шматочки, твердий сир натріть на крупній тертці. Змішайте гриби з сиром і баклажанами. Туди ж відправте яйце, спеції за смаком (я кладу дрібку прованських трав). Добре перемішайте суміш і потім починайте додавати борошно по 1 столовій ложці, вимішують масу і дивіться на консистенцію. Цього разу мені знадобилося трохи більше 3 ст. Ложок борошна, щоб отримати ідеальну масу.
Ось така маса для котлет з баклажанів з грибами у мене вийшла.
Сформуйте котлетки і обсмажте в олії до золотистого кольору. Готуйте на повільному вогні, щоб котлетки встигли приготуватися і всередині.
Котлетки з баклажанів з грибами готові. Подавайте з будь-яким гарніром і приємного апетиту!