Рецепт Котлети в клярі фото

Котлети в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Котлети

Якщо ви любите м'ясо і небайдужі до страв з соковитого, ароматного фаршу, то вам обов'язково повинен сподобатися рецепт приготування котлет в клярі! ділюся!

Ми давно звикли до того, що в клярі готують м'ясо, рибу, овочі і навіть фрукти, але це далеко не весь перелік його можливого використання. Котлети в клярі - оригінальне і смачне блюдо. Кляр в даному випадку працює на кшталт паніровці - не дозволяє котлет втрачати дорогоцінну вологу, завдяки чому вони виходять соковитими і ніжними!

По суті, такі котлети схожі на чебуреки або смажені пиріжки з м'ясом, тільки тесту в них зовсім мало, а начинки - дуже багато. Так що завзяті м'ясоїди повинні оцінити простий рецепт приготування котлет в клярі.

Єдиний недолік цього блюда - закінчується воно дуже швидко. Майте це на увазі і готуйте котлети "з запасом!

  • Яловичина - 300 грам
  • Свинина - 200 грам
  • Хліб пшеничний - 1-2 скибочок
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
котлети в клярі - фото крок 1
М'ясо вимити, обсушити. Видалити прожилки і плівки. Нарізати невеликими шматочками.
котлети в клярі - фото крок 2
Подрібнити в блендері або два рази пропустити через м'ясорубку.
котлети в клярі - фото крок 3
Додати дрібно нарізану цибулю і пропущений через прес часник.
котлети в клярі - фото крок 4
Розкришити в фарш добре розмочений в молоці хліб, посолити, поперчити і ретельно перемішати.
котлети в клярі - фото крок 5
З яєць, сметани і муки приготувати кляр. Не забудьте його посолити! :)
котлети в клярі - фото крок 6
Сформувати з фаршу невеликі котлети і вмочити в кляр, так, щоб він рівномірно покрив котлету з усіх боків. Для полегшення процесу можна скористатися двома столовими ложками.
котлети в клярі - фото крок 7
Розігріти сковороду з рослинним маслом і викласти котлети. Готувати на сильному вогні 3-4 хвилини, потім перевернути, зменшити вогонь і накрити сковорідку кришкою. Довести котлети до готовності протягом 7-10 хвилин, потім перекласти на блюдо або порційні тарілки. Смачного!

Схожі рецепти