Коржі на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно коржі готують в духовці, а я пропоную приготувати коржі на мангалі. Просто і дуже смачно! Беріть ідею на замітку і вперед - пікнік!
Ці прості коржі дуже легко спекти на решітці над розжареним вугіллям. Тісто елементарне, готується воно заздалегідь в домашніх умовах, а ось самі коржі печуться вже на природі і буквально за лічені хвилини. Випічка виходить хрустка зовні і м'яка всередині, а легкий аромат димку надає їй свою чарівність. Сир для тесту краще взяти ароматний, наприклад, козячий або домашній. Крім сухих трав можна додати будь-яку свіжу зелень.
- Вода - 150 грам (тепла)
- Борошно - 250 грам
- Мед - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 0, 5 чайних ложки (сухі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 1, 5 Ст. Ложки
- Сир - 70 грам
- Прованські трави - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У теплій воді розчинити дріжджі, додайте мед і 1, 5 ст.Л. Борошна. Все добре перемішайте, накрийте харчовою плівкою і приберіть опару на 30 хвилин в тепле місце.
Потім додайте приблизно половину порції борошна і оливкове масло.
Перемішайте і додайте тертий сир, сіль і прованські трави.
Перемішайте все ще раз і додаючи частинами борошно, що залишилося замісити досить щільне тісто. Зберіть його в кулю, змастіть з усіх боків маслом, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
Можна дати підійти тесту в теплі пару годин, проте нічний тісто виходить значно смачніше.
Тісто, що підійшло необхідно обмять і розділити на 4 частини. З кожної частини розкачати корж, товщиною 4-5 мм., потім присипте коржі гарненько борошном і перекладіть листами пергаменту.
А тепер є кілька варіантів: 1. Коржі можна взяти з собою на пікнік. За пару годин (якщо тепло) вони підійдуть і їх можна буде смажити. 2. Коржикам можна дати підійти 30 хвилин, а потім заморозити. Коли ви зберетеся на пікнік, візьміть їх з собою. По дорозі вони розморозяться і їх можна буде відразу смажити. 3. Якщо вам пощастило і у вас барбекю за вікном, то розігрівайте вугілля і приступайте відразу до смаження. Обсмажуйте коржі на решітці з двох сторін приблизно по 1-2 хвилини.
Смачного!