Коржі листкові
(покроковий рецепт з фото)
Листкові коржі, які смажаться на сковороді, виходять дуже смачні. Вони допоможуть урізноманітнити вам сніданок. Ці коржі можна посипати цукром, а можна приготувати і з цибулею.
Кількість порцій: 4
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
1. Приготуємо тісто. Просіяти борошно. Дріжджі розвести в теплій воді. Додати сіль і борошно. Замісити м'яке тісто і поставити в тепле місце. Близько години знадобиться, щоб тісто піднялося. Розкатати тісто. Потрібен дуже тоненький шар тіста. Розтопити вершкове масло і добре змастити все тісто.
2. Тепер потрібно звернути тісто на довгу і тонку качалку рулетом. Розрізати вздовж качалки і прибрати качалку.
3. Розрізати тісто на 3-4 довгі смужки. Кожну смужку згорнути кружечками, а кінці смужок защипнути, щоб вони не розкрилися.
4. Злегка придавити наші коржі розкачати не тонкі, а за розміром сковорідки. Щоб коржі «підійшли», залишити їх на 15 хвилин.
5. Посмажити коржі на рослинному маслі на середньому вогні з двох сторін, до появи рум'яної скоринки. Можна на тісто разом з маслом покласти нарізану і промитий цибулю. Вийдуть смачні цибульні коржі.