Рецепт Листкові коржі на сковороді фото

Листкові коржі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Коржі

Ситні, неймовірно апетитні і смачненькі коржі хочу запропонувати вам спробувати. Сам процес, звичайно, вимагає часу і трохи зусиль, але результат здатний вас порадувати. Рекомендую рецепт!

Хочу розповісти вам з описом кожного кроку, як приготувати листкові коржі на сковороді. Їх можна подавати як на сніданок, так і до перших страв на обід (наприклад, брати з собою на пікнік або на роботу). Так як коржі без начинки, їх можна подавати з абсолютно будь-яким соусом до смаку. Спробувати варто точно!

  • Вода - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
листкові коржі на сковороді - фото крок 1
1. Насамперед потрібно замісити тісто. У теплій воді розчинити дріжджі, додайте просіяне з сіллю борошно і ретельно перемішайте. Готове тісто скачайте в кульку, накрийте рушником і залиште на годинку в теплі.
листкові коржі на сковороді - фото крок 2
2. На присипаної борошном поверхні почніть розгортати тісто. Процес займе якийсь час, так як розкачати потрібно тонко.
листкові коржі на сковороді - фото крок 3
3. Коли пласт тесту буде дуже тонким, змастіть його вершковим маслом. Воно може бути і розтопленим, тоді змащуйте пензликом, і розм'якшеним, в такому випадку зручно змащувати руками.
листкові коржі на сковороді - фото крок 4
4. Акуратно згорніть рулетиком і розріжте навпіл. Ось, що вийшло.
листкові коржі на сковороді - фото крок 5
5. Смужечку тесту скрутіть равликом.
листкові коржі на сковороді - фото крок 6
6. Розкачайте за розміром сковороди (найкраще брати сковороду побільше). Зробіть в центрі маленьку дірочку. Залиште на 10-15 хвилин на столі.
листкові коржі на сковороді - фото крок 7
7. За допомогою пензлика змастіть сковороду рослинною олією, викладіть корж.
листкові коржі на сковороді - фото крок 8
8. На середньому вогні смажте коржі з двох сторін до рум'яної.
Вкуснятина!
Смачного!

Схожі рецепти