Листкові коржі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ситні, неймовірно апетитні і смачненькі коржі хочу запропонувати вам спробувати. Сам процес, звичайно, вимагає часу і трохи зусиль, але результат здатний вас порадувати. Рекомендую рецепт!
Хочу розповісти вам з описом кожного кроку, як приготувати листкові коржі на сковороді. Їх можна подавати як на сніданок, так і до перших страв на обід (наприклад, брати з собою на пікнік або на роботу). Так як коржі без начинки, їх можна подавати з абсолютно будь-яким соусом до смаку. Спробувати варто точно!
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
1. Насамперед потрібно замісити тісто. У теплій воді розчинити дріжджі, додайте просіяне з сіллю борошно і ретельно перемішайте. Готове тісто скачайте в кульку, накрийте рушником і залиште на годинку в теплі.
2. На присипаної борошном поверхні почніть розгортати тісто. Процес займе якийсь час, так як розкачати потрібно тонко.
3. Коли пласт тесту буде дуже тонким, змастіть його вершковим маслом. Воно може бути і розтопленим, тоді змащуйте пензликом, і розм'якшеним, в такому випадку зручно змащувати руками.
4. Акуратно згорніть рулетиком і розріжте навпіл. Ось, що вийшло.
5. Смужечку тесту скрутіть равликом.
6. Розкачайте за розміром сковороди (найкраще брати сковороду побільше). Зробіть в центрі маленьку дірочку. Залиште на 10-15 хвилин на столі.
7. За допомогою пензлика змастіть сковороду рослинною олією, викладіть корж.
8. На середньому вогні смажте коржі з двох сторін до рум'яної.
Вкуснятина!
Смачного!
Вкуснятина!
Смачного!