Швидкі коржі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Швидкі коржі на сковороді дуже схожі на тонкий лаваш. Їх можна використовувати в якості інгредієнта для приготування різних страв або вживати замість хліба. Підійдуть для пісного столу.
Коржі можуть стати заміною хліба або ж послужити хорошою основою для різного роду закусок. Тому розповім, як приготувати швидкі коржі на сковороді. Це рецепт, який варто знати кожній господині! Коржі виходять дуже тонкими і еластичними, але врахуйте, що їх необхідно накрити рушником після випічки, щоб вони зберегли м'якість. Такі коржі можна використовувати в рецептах замість лаваша, за структурою вони дуже схожі.
- Борошно - 300 грам
- Вода 50-60 ° С - 180 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет натуральний - 1 Чайна ложка
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю і оливковою олією. Воду змішайте з натуральним оцтом, додайте до борошна і замісити тісто протягом п'яти хвилин.
2. Накрийте тісто мискою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Розкачайте тісто в джгут і розділіть на 16 частин. З кожної частини скачайте гурток і викладіть на посипану борошном дошку.
3. Накрийте тісто рушником, щоб воно не обвітрювалися. Кожен гурток розкачайте в коржик діаметром 16-18 см і обсмажте на помірно розігрітій сковороді до злегка золотистого кольору.
4. Готові коржі накрийте рушником, щоб зберегти м'якість. Смачного!