Швидкі житні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати швидкі житні коржі, відмінну альтернативу класичному хлібу, яка, можливо, стане вашою улюбленою. Такі коржі на йогурті готуються всього 40 хвилин.
Випічка на житнього борошна вважається дуже корисною, особливо якщо готувати коржі на йогурті або кефірі. Такі коржі стануть чудовою альтернативою пшеничному хлібу, а також підійдуть в якості основи для бутербродів або закусок. Загальний час приготування таких коржів - 40 хвилин, що дозволяє віднести цей рецепт в розряд "гості на порозі" . Натуральний йогурт в цьому рецепті можна замінити кефіром, а оливкове масло - іншим якісним рослинним рафінованим маслом.
- Житнє борошно обдирне - 230 грам
- Йогурт натуральний - 200 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Житнє борошно змішайте з сіллю, цукром, розпушувачем. Йогурт змішайте з оливковою олією і частинами додайте борошняну суміш, замішуючи тісто.
2. Тісто накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. Дошку рясно присипте борошном, викладіть тісто, сформуйте джгут і розрізати його на шість частин.
3. Кожну частину розкачати в корж товщиною 1 см. Викладіть коржі на застелений пергаментним папером деко і наколи їх виделкою.
4. Надішліть в розігріту до 220 градусів духовку на 15-17 хвилин. Смачного!