Житні коржі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную цікавий рецепт приготування коржів з обдирного борошна, які стануть смачним і корисним доповненням до будь-якої страви. Готуються коржі дуже швидко, їх можна легко приготувати на сніданок.
Якщо ви не знаєте, як приготувати житні коржі на кефірі, але хочете порадувати своїх рідних смачним і ситним сніданком, то на цій сторінці ви знайдете докладний опис всіх етапів пріготволенія. Цей рецепт мені подобається тим, що тісто замішується на кефірі, в результаті чого коржі виходять дуже м'якими і ніжними, незважаючи на те, то до їх складу входить житнє, а не пшеничне борошно. Отже, приступимо і переконаємося, що випічка може бути не тільки смачною, але і корисною!
- Кефір - 350 грам
- Житнє борошно - 2-2, 5 склянки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
В окремих мисках змішайте рідкі інгердіенти (кефір і соняшникову олію) і сухі (борошно, сіль і соду). Можливо, муки вам буде потрібно більше або менше, все залежить від консистенції кефіру. Я Користуйтесь нежирний кефір 1%, тому у мене йде 2, 5 склянки борошна.
У мисці з борошном зробіть невелику воронку і залийте туди кефір.
Замісити м'яке тісто.
Розділити тісто 4 рівні частини, з кожного шматка тесту сформуйте корж товщиною не більше 1 см. Зробіть кілька проколів виделкою і відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікайте 20-25 хвилин. Готовим коржикам дайте повністю охолонути, а потім подавайте.