Рецепт Житні коржі без дріжджів фото

Житні коржі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Вагітним і годуючим
На обід , Корисний обід , На сніданок , Ситний сніданок , Швидкий сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Пропоную цікавий рецепт приготування коржів з обдирного борошна, які стануть смачним і корисним доповненням до будь-якої страви. Готуються коржі дуже швидко, їх можна легко приготувати на сніданок.

Опис приготування:

Якщо ви не знаєте, як приготувати житні коржі на кефірі, але хочете порадувати своїх рідних смачним і ситним сніданком, то на цій сторінці ви знайдете докладний опис всіх етапів пріготволенія. Цей рецепт мені подобається тим, що тісто замішується на кефірі, в результаті чого коржі виходять дуже м'якими і ніжними, незважаючи на те, то до їх складу входить житнє, а не пшеничне борошно. Отже, приступимо і переконаємося, що випічка може бути не тільки смачною, але і корисною!

  • Кефір - 350 грам
  • Житнє борошно - 2-2, 5 склянки
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 1 Чайна ложка
житні коржі без дріжджів - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
житні коржі без дріжджів - фото крок 2
В окремих мисках змішайте рідкі інгердіенти (кефір і соняшникову олію) і сухі (борошно, сіль і соду). Можливо, муки вам буде потрібно більше або менше, все залежить від консистенції кефіру. Я Користуйтесь нежирний кефір 1%, тому у мене йде 2, 5 склянки борошна.
житні коржі без дріжджів - фото крок 3
У мисці з борошном зробіть невелику воронку і залийте туди кефір.
житні коржі без дріжджів - фото крок 4
Замісити м'яке тісто.
житні коржі без дріжджів - фото крок 5
Розділити тісто 4 рівні частини, з кожного шматка тесту сформуйте корж товщиною не більше 1 см. Зробіть кілька проколів виделкою і відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів.
житні коржі без дріжджів - фото крок 6
Запікайте 20-25 хвилин. Готовим коржикам дайте повністю охолонути, а потім подавайте.

Схожі рецепти