Житні коржі на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Житнє борошно набагато корисніше пшеничного, тому випробуйте рецепт, як приготувати житні коржі на сметані. Готується все дуже просто і швидко, покрокова інструкція з фотографіями допоможе вам!
Такі коржі готуються на швидку руку з доступних інгредієнтів. Всі складові змішуємо до однорідної маси, а потім випікаємо в духовці. Для рецепта знадобляться: борошно житнє, крем, цукор, яйця і трохи соди. Їм можна надати будь-яку форми і навіть прикрасити малюнком на свій розсуд. Якщо любите висівки, їх також можна додати. Отже, приступаємо.
- Крем - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Житнє борошно - 450-500 грам
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
1. У мисці змішуємо сметану з цукром, додаємо сіль і соду, vbivaem яйця, все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
2. Борошно заздалегідь просіюємо, щоб вона збагатилася киснем. Якщо додаєте висівки, то кладіть їх вже в просіяне борошно. Додаємо її порційно в суміш, робимо заміс, тісто повинне вийти еластичним, не пристає до рук (але і не бути забитим).
3. Готове тісто поділяємо на шматочки, розгортаємо кожен приблизно по 1 сантиметру товщиною і випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-25 хвилин. Готові коржі перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.