Пісні житні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Пісні житні коржі можна використовувати як повноцінний замінник хліба. Їх вживають в їжу люди, які дотримуються Великого посту, а також вегетаріанці.
Якщо вас зацікавило, як приготувати пісні житні коржі, то просто прочитайте цей рецепт. У ньому ви дізнаєтеся, як спекти пряні і ароматні хлібці з жита. Вони відмінно гармонують з будь-яким першою стравою.
- Борошно житнє - 2 склянки
- Відвар шипшини - 1 Склянка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Мед гречаний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
Для того, щоб приготувати тісто для коржів, вам необхідно змішати борошно, сіль, спеції, соду, відвар шипшини, мідь, масло і сік лимона в глибокій ємності. Вимішуйте тісто близько десяти хвилин, щоб воно стало однорідним.
Змочіть гарненько руки, відривайте від великого шматка тесту маленькі шматочки, формуйте з них коржики, викладайте їх на змащений рафінованим маслом пергамент.
Такі напівфабрикати посипте зверху кмином і відправте в духовку випікатися при температурі 180 градусів двадцять-тридцять хвилин.