Рецепт Житні коржі пісні фото

Житні коржі пісні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
Пісні страви
На полуденок , На природу
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 12
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви любите пісну випічку, то спробуйте приготувати її з житнього борошна. Вона надає страві особливий аромат і легку кислинку. Такі коржі цілком замінять вам хліб.

Опис приготування:

1. Борошно просійте у велику миску. До неї додайте сіль, кмин, соду, koriandr.

2. Візьміть відвар шипшини. Якщо у вас немає готового, то приготуйте його самостійно. Для цього залийте три столові ложки ягід літром окропу, і дайте настоятися відвару добу в термосі. До відвару шипшини додайте лимонний сік, рослинне масло і мед. Влийте суміш в борошно, замісіть еластичне пружне тісто.

3. Від великого шматка тесту відривайте невеликі шматочки, формуйте за допомогою рук коржі. Викладайте отримані коржі на деко, застелене пергаментом для запікання.

4. Випікайте коржі протягом 15 хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці. Дайте готовим виробам охолонути, після чого сміливо подавайте їх до столу.

  • Борошно житнє - 2 склянки
  • Відвар шипшини - 1 Склянка
  • Мед гречаний - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Мелений коріандр - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
1. Борошно просійте у велику миску. До неї додайте сіль, кмин, соду, koriandr.

2. Візьміть відвар шипшини. Якщо у вас немає готового, то приготуйте його самостійно. Для цього залийте три столові ложки ягід літром окропу, і дайте настоятися відвару добу в термосі. До відвару шипшини додайте лимонний сік, рослинне масло і мед. Влийте суміш в борошно, замісіть еластичне пружне тісто.

3. Від великого шматка тесту відривайте невеликі шматочки, формуйте за допомогою рук коржі. Викладайте отримані коржі на деко, застелене пергаментом для запікання.

4. Випікайте коржі протягом 15 хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці. Дайте готовим виробам охолонути, після чого сміливо подавайте їх до столу.

Схожі рецепти