Житні коржі пісні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пісну випічку, то спробуйте приготувати її з житнього борошна. Вона надає страві особливий аромат і легку кислинку. Такі коржі цілком замінять вам хліб.
1. Борошно просійте у велику миску. До неї додайте сіль, кмин, соду, koriandr.
2. Візьміть відвар шипшини. Якщо у вас немає готового, то приготуйте його самостійно. Для цього залийте три столові ложки ягід літром окропу, і дайте настоятися відвару добу в термосі. До відвару шипшини додайте лимонний сік, рослинне масло і мед. Влийте суміш в борошно, замісіть еластичне пружне тісто.
3. Від великого шматка тесту відривайте невеликі шматочки, формуйте за допомогою рук коржі. Викладайте отримані коржі на деко, застелене пергаментом для запікання.
4. Випікайте коржі протягом 15 хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці. Дайте готовим виробам охолонути, після чого сміливо подавайте їх до столу.
- Борошно житнє - 2 склянки
- Відвар шипшини - 1 Склянка
- Мед гречаний - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Мелений коріандр - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
2. Візьміть відвар шипшини. Якщо у вас немає готового, то приготуйте його самостійно. Для цього залийте три столові ложки ягід літром окропу, і дайте настоятися відвару добу в термосі. До відвару шипшини додайте лимонний сік, рослинне масло і мед. Влийте суміш в борошно, замісіть еластичне пружне тісто.
3. Від великого шматка тесту відривайте невеликі шматочки, формуйте за допомогою рук коржі. Викладайте отримані коржі на деко, застелене пергаментом для запікання.
4. Випікайте коржі протягом 15 хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці. Дайте готовим виробам охолонути, після чого сміливо подавайте їх до столу.