Котлети листкові
(покроковий рецепт з фото)
Котлети - це таке блюдо, яке підходить і для повсякденного столу і для будь-якого святкового підійде. Пропоную приготувати котлети листкові. Соковиті, ароматні і дуже смачні, вони полюбляться всім!
Фарш для цих котлет викладається порційно в форму для запікання, а зверху викладаються всі інші інгредієнти шарами. Шари можна комбінувати на свій смак, я пропоную приготувати ці смачні котлети з грибами, сиром і картоплею. Інгредієнти прості і доступні, готується страва не складно, а результат дуже гідний. Сподіваюся, що мій рецепт допоможе Вам нагодувати гостей і рідних ситно, смачно і незвично!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Картопля - 1-2 штук (відварений в мундирі)
- Гриби - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 70 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Картопля заздалегідь відварити в мундирі до напівготовності і остудіть.
До фаршу додайте сіль, спеції за смаком і добре перемішайте. Якщо любите додавати до фаршу цибулю, хліб, яйця і т.П., готуйте так, як вам подобається, тут це допускається.
Гриби (у мене заморожені печериці, але можна взяти будь-які інші) подрібнити ножем і обсмажити з цибулею до готовності. В кінці посолити, поперчити, додати дрібку мускатного горіха і дати охолонути.
Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.
Сир натерти на дрібній тертці.
Сметану з'єднати з кетчупом, додати трохи води, щоб можна було полити цим соусом котлети зверху і добре перемішати.
Для формування котлет можна використовувати сервіровки кільця або ліпити котлети вручну. Фарш ділимо на шість частин, формуємо котлети будь-яким зручним способом і викладаємо їх в форму для запікання, змащену маслом.
Зверху на котлети викладаємо гриби з цибулею.
Потім тертий сир.
І терту картоплю.
Злегка притискаємо все зверху і поливаємо соусом. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Котлети листкові готові. Подаємо порційно з овочами або будь-яким гарніром.
Смачного!