Мигдальні бантики (листкові торти)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати мигдальні бантики (листкові торти) з горіхами і абрикосовим джемом. Виходять слойки хрусткими, солодкими і дуже красивими. Їх легко можна подати на святковий стіл.
Для цього рецепта необхідно використовувати дріжджове листкове тісто, яке можна купити або ж приготувати самому. Горіхи в начинці ви можете замінити і використовувати не мигдаль, а лісові або волоські горіхи. Також ви можете взяти будь-який джем, не тільки абрикосовий, але і журавлинний, яблучний, сливовий та інші. Тісто виходить хрустким, а начинка - в міру вологою і дуже ароматною завдяки горіхам.
- Мигдаль - 90 грам
- Abrikosovoe повидло - 125 грам
- Марципанова маса - 150 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Ром - 2-3 Ст. Ложок
- Цедра лимону - 2 штуки
- Яєчний білок - 2 штуки
- Цукрова пудра - 200 грам
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
- Тісто дріжджове листкове - 500 грам (домашнє (приготовлено раніше, розморожено))
1. Приготуйте всі необхідні для начинки інгредієнти.
2. Марципанову масу розділіть на шматочки і додайте тертий обсмажений мигдаль. Додайте корицю, цедру лимонів, ром, яєчні білки і все добре перемішайте. Начинка готова.
3. Візьміть дріжджове листкове тісто (у мене воно домашнього приготування) і розкачайте в пластину розміром приблизно 110 з 36 сантиметрів. Змастіть один край тіста яєчним жовтком.
4. Змастіть 2/3 тесту начинкою так, щоб з поздовжньої сторони залишилася вільна смужка шириною 12 сантиметрів.
5. Складіть тісто три рази (спочатку поздовжньою стороною до середини, потім іншим краєм наверх) і prizhmite кінець.
6. Отриману пластину розріжте на смуги шириною 4 см. В середині кожної смуги зробіть розріз. Простягніть через нього один кінець тесту, щоб вийшов бантик (схожим чином роблять хмиз).
7. Складіть смуги на змащеному жиром деку з достатнім інтервалом, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 20 хвилин.
8. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15-18 хвилин. Готовий виріб змастіть розведеним з теплою водою абрикосовим джемом, а коли воно застигне, зробіть помадку з цукрової пудри і води і намалюйте смуги. Смачного!