Рецепт Мигдальні бантики (листкові торти) фото

Мигдальні бантики (листкові торти)
(покроковий рецепт з фото)

Канадська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Горіхи, Мигдаль
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Випічка, Листкові торти

Пропоную вам дізнатися, як приготувати мигдальні бантики (листкові торти) з горіхами і абрикосовим джемом. Виходять слойки хрусткими, солодкими і дуже красивими. Їх легко можна подати на святковий стіл.

Для цього рецепта необхідно використовувати дріжджове листкове тісто, яке можна купити або ж приготувати самому. Горіхи в начинці ви можете замінити і використовувати не мигдаль, а лісові або волоські горіхи. Також ви можете взяти будь-який джем, не тільки абрикосовий, але і журавлинний, яблучний, сливовий та інші. Тісто виходить хрустким, а начинка - в міру вологою і дуже ароматною завдяки горіхам.

  • Мигдаль - 90 грам
  • Abrikosovoe повидло - 125 грам
  • Марципанова маса - 150 грам
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Ром - 2-3 Ст. Ложок
  • Цедра лимону - 2 штуки
  • Яєчний білок - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Вода - 2-3 Ст. Ложок
  • Тісто дріжджове листкове - 500 грам (домашнє (приготовлено раніше, розморожено))
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 1
1. Приготуйте всі необхідні для начинки інгредієнти.
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 2
2. Марципанову масу розділіть на шматочки і додайте тертий обсмажений мигдаль. Додайте корицю, цедру лимонів, ром, яєчні білки і все добре перемішайте. Начинка готова.
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 3
3. Візьміть дріжджове листкове тісто (у мене воно домашнього приготування) і розкачайте в пластину розміром приблизно 110 з 36 сантиметрів. Змастіть один край тіста яєчним жовтком.
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 4
4. Змастіть 2/3 тесту начинкою так, щоб з поздовжньої сторони залишилася вільна смужка шириною 12 сантиметрів.
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 5
5. Складіть тісто три рази (спочатку поздовжньою стороною до середини, потім іншим краєм наверх) і prizhmite кінець.
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 6
6. Отриману пластину розріжте на смуги шириною 4 см. В середині кожної смуги зробіть розріз. Простягніть через нього один кінець тесту, щоб вийшов бантик (схожим чином роблять хмиз).
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 7
7. Складіть смуги на змащеному жиром деку з достатнім інтервалом, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 20 хвилин.
мигдальні бантики (листкові торти) - фото крок 8
8. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15-18 хвилин. Готовий виріб змастіть розведеним з теплою водою абрикосовим джемом, а коли воно застигне, зробіть помадку з цукрової пудри і води і намалюйте смуги. Смачного!

Схожі рецепти