Листкові торти «соняшник»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже смачних слоек з гарбузом, родзинками і насіннячками і варіант подачі у вигляді соняшника.
Кількість порцій: 4
- Тісто листкове бездріжджове - 450 грам
- Гарбуз - 250 грам (або яблука)
- Ізюм - 100 грам (або чорнослив)
- Насіння соняшника - 25 грам
- Цукор коричневий - 2, 5 Ст. Ложки (в начинку - 2 ст.Л.; для посипання слоек перед випічкою - 0, 5 ст.Л.)
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Готове листкове бездріжджове тісто розморозити.
Для начинки гарбуз (або яблука) очистити від шкірки і насіння, натерти на середній тертці, родзинки або чорнослив (у мене був і родзинки і чорнослив) промити, залити окропом, залишити на 10-15 хвилин, потім злити воду і дрібно нарізати чорнослив, насіння соняшнику злегка обсмажити на сухій сковороді і очистити. Для приготування слоек я використовувала універсальний коричневий цукор ТМ "містраль" .
З'єднати підготовлені інгредієнти для начинки в чашці (трохи залишити насіння), додати коричневий цукор.
Добре перемішати.
Листкове тісто розкачати завтовшки 2 -3 мм, за допомогою форми вирізати одне коло діаметром 14 см я 14 кіл діаметром в 2 рази менше, ніж велике коло, тобто 7 см., нарізати кілька смужок з тіста.
Деко змастити олією, на середину викласти коло великим діаметром.
На середину кола, трохи відступивши від країв викласти трохи начинки і посипати насінням.
Оформити смужками з тіста.
Кола з тіста, які поменше трохи розкачати у вигляді овалу.
Викласти начинку.
З'єднати і защипнути краї тіста. Вийшов пиріжок. Таким чином сформувати інші пиріжки.
Пиріжки - слойки викласти на деко у вигляді пелюстків соняшника.
З чотирьох смужок тесту сформувати 2 спіралі.
І зробити обрамлення навколо круглої слойки.
Слойки змастити розтопленим вершковим маслом.
Посипати слойки коричневим цукром. Випікати в духовці при температурі 180-190 градусів 20-25 хвилин (в залежності від духовки).
Готові слойки акуратно перенести на блюдо.
Смачного!