Короп, запечений в солі
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і соковита запечена риба без всяких турбот. Навіть луску чистити не треба!
Один з найпростіших способів запікання коропа. Головне - луску чистити не треба, і кухня буде відносно чистою А як смачно вийде, ви не уявляєте! Тому швидко купуємо коропа і готуємо. Як приготувати коропа, запеченого в солі я розповім вам в цьому рецепті з фото.
- Короп - 2-3 кілограм
- Сіль - 1 кілограм
- Сухі спеції - 2 щіпки (ваші улюблені спеції для риби)
![короп, запечений в солі - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/karp_zapechennii_v_soli-173372.webp)
Чистити луску нам не доведеться. Тільки розпорюють черево і витягуємо нутрощі. Промиваємо і посипаємо всередині спеціями без солі!
![короп, запечений в солі - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/karp_zapechennii_v_soli-173373.webp)
Висипаємо на деко половину солі - робимо Карпу подушку, на яку і укладаємо його.
![короп, запечений в солі - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/karp_zapechennii_v_soli-173374.webp)
Засипаємо рибу сіллю, що залишилася. Сіль краще брати велику, кам'яну.
![короп, запечений в солі - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/karp_zapechennii_v_soli-173375.webp)
Запікаємо коропа в духовці при температурі 220 градусів хвилин 40-45.
![короп, запечений в солі - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/karp_zapechennii_v_soli-173379.webp)
Ось так буде виглядати короп, коли ми витягнемо його з духовки і звільнимо з соляного полону. Шкіру з лускою треба буде зняти - вона неїстівна