Рецепт Короп, запечений в солі фото

Короп, запечений в солі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сіль, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Смачна і соковита запечена риба без всяких турбот. Навіть луску чистити не треба!

Один з найпростіших способів запікання коропа. Головне - луску чистити не треба, і кухня буде відносно чистою А як смачно вийде, ви не уявляєте! Тому швидко купуємо коропа і готуємо. Як приготувати коропа, запеченого в солі я розповім вам в цьому рецепті з фото.

  • Короп - 2-3 кілограм
  • Сіль - 1 кілограм
  • Сухі спеції - 2 щіпки (ваші улюблені спеції для риби)
короп, запечений в солі - фото крок 1
Чистити луску нам не доведеться. Тільки розпорюють черево і витягуємо нутрощі. Промиваємо і посипаємо всередині спеціями без солі!
короп, запечений в солі - фото крок 2
Висипаємо на деко половину солі - робимо Карпу подушку, на яку і укладаємо його.
короп, запечений в солі - фото крок 3
Засипаємо рибу сіллю, що залишилася. Сіль краще брати велику, кам'яну.
короп, запечений в солі - фото крок 4
Запікаємо коропа в духовці при температурі 220 градусів хвилин 40-45.
короп, запечений в солі - фото крок 5
Ось так буде виглядати короп, коли ми витягнемо його з духовки і звільнимо з соляного полону. Шкіру з лускою треба буде зняти - вона неїстівна

Схожі рецепти