Рецепт Короп, запечений з грибами в духовці фото

Короп, запечений з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Крупи, Гриби, Короп, Гречка
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою

Короп, запечений з грибами в духовці, - гарне святкове блюдо, яке прикрасить собою будь-який стіл. Риба фарширується грибами та гречкою, таким чином додатковий гарнір до страви не потрібно готувати.

Короп, запечений з грибами в духовці в домашніх умовах, - це святкове блюдо вищого класу! Запечена короп з начинкою можна скропити лимонним соком для пікантності, також додатково можна прикрасити рибу свіжими овочами, і в такому вигляді подати до столу. Хай щастить!

  • Короп - 1 штука
  • Гречана крупа - 1 Склянка
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Сіль і перець - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Зелень - За смаком
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 1
Спершу потрібно відварити гречку до готовності.
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 2
Тим часом промиваємо коропа. Просушуємо його, і робимо поперечні надрізи на спині з двох сторін. Натираємо рибу сіллю і перцем.
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 3
Печериці промиваємо і розрізаємо на половинки. Обсмажуємо на рослинному маслі 5-7 хвилин до золотистого кольору. Солимо до смаку.
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 4
На тій же сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 5
З'єднуємо гречку з грибами та цибулею. Перемішуємо, а якщо потрібно, додатково солимо і перчимо.
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 6
Фаршируємо рибу (начинкою), кладемо її в рукав для запікання і поміщаємо на деко. Частину, що залишилася начинку також укладаємо щільно біля риби. Готуємо в духовці приблизно 50 хвилин або 1 час, температура 180 градусів.
короп, запечений з грибами в духовці - фото крок 7
Витягуємо готового коропа з рукава і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо зеленню і дольками лимона. Смачного!

Схожі рецепти