Короп, запечений з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Короп, запечений з грибами в духовці, - гарне святкове блюдо, яке прикрасить собою будь-який стіл. Риба фарширується грибами та гречкою, таким чином додатковий гарнір до страви не потрібно готувати.
Короп, запечений з грибами в духовці в домашніх умовах, - це святкове блюдо вищого класу! Запечена короп з начинкою можна скропити лимонним соком для пікантності, також додатково можна прикрасити рибу свіжими овочами, і в такому вигляді подати до столу. Хай щастить!
- Короп - 1 штука
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Зелень - За смаком
Спершу потрібно відварити гречку до готовності.
Тим часом промиваємо коропа. Просушуємо його, і робимо поперечні надрізи на спині з двох сторін. Натираємо рибу сіллю і перцем.
Печериці промиваємо і розрізаємо на половинки. Обсмажуємо на рослинному маслі 5-7 хвилин до золотистого кольору. Солимо до смаку.
На тій же сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
З'єднуємо гречку з грибами та цибулею. Перемішуємо, а якщо потрібно, додатково солимо і перчимо.
Фаршируємо рибу (начинкою), кладемо її в рукав для запікання і поміщаємо на деко. Частину, що залишилася начинку також укладаємо щільно біля риби. Готуємо в духовці приблизно 50 хвилин або 1 час, температура 180 градусів.
Витягуємо готового коропа з рукава і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо зеленню і дольками лимона. Смачного!