Короп, запечений в фользі з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - моя кулінарна фантазія. Короп, запечений в фользі, виходить дуже ніжним і соковитим. А картопля і гриби відмінно підходять до рибі.
На подушку з грибів, лука і картоплі викладаємо коропа, присипаємо спеціями, заливаємо соусом, обертаємо фольгою і запікаємо в духовці протягом 40 хвилин. Просто, смачно і корисно!
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби - 400 грам (я взяла гриби свинушки (які були в морозилці), хоча печериці або гливи теж дуже підійдуть.)
- Крем - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Майонез - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія - 1 Чайна ложка
- Кріп - За смаком
На фольгу, змащену маслом, викласти картоплю, порізаний товщиною 0, 5 см. Злегка посолити.
На картопля викладаємо гриби. Я використовувала свинушки, попередньо відварені (якщо вони будуть сирі, вони дадуть чорноту). Печериці або гливи можна використовувати сирими. І теж трохи посолити.
На гриби викладаємо цибулю, нарізаний півкільцями.
Зверху кладемо коропа, обмазаного сіллю.
Для соусу перемішуємо сметану, майонез, часник і кріп. У мене не було свіжого кропу, я використовувала сухий.
Викладаємо соус на рибу. І трохи всередину.
Закриваємо фольгу як кишенька і ставимо в духовку на 40 хвилин при 200 градусах.
Тупий-тупий! !!