Короп в фользі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Короп - це настільки приголомшлива рибка, що вона в будь-якому вигляді, навіть просто обсмажена, виходить смачною. Ну а для тих, хто бажає зробити з коропа більш цікаве блюдо, я пропоную цей рецепт.
Готувати коропа це справжнє задоволення, адже ця риба дійсно завжди виходить дуже смачною. Але я зазвичай роблю коропа у фользі з картоплею в домашніх умовах, тому що таким чином я готую рибку відразу з гарніром. Це дуже зручно, так як дозволяє мені заощадити час і зробити повноцінний вечерю одним махом, а якщо додати до картоплі і інші овочі, то блюдо вийде ще більш цікаве і ситне. Так що якщо ви хочете порадувати своїх домашніх відмінним частуванням до вечері, вам необхідно лише уважно прочитати, як приготувати коропа у фользі з картоплею і приступити до справи.
- Короп - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушений кріп, приправа для риби)
- Сіль - За смаком
Насамперед ми очищаємо коропа від луски, потрошимо його і видаляємо у риби зябра, потім промиваємо коропа під проточною водою і натираємо його спеціями і сіллю.
Далі ми чистимо картоплю і нарізаємо його тонкими скибочками, їх ми також трохи солимо і заправляємо спеціями. На деко розстеляємо лист фольги, змащуємо його олією (1 ст. Ложка) і викладаємо на нього картоплю, поруч поміщаємо коропа, скроплюємо рибу маслом, що залишилося.
Тепер дуже щільно з'єднуємо краї фольги зверху, щоб все соки від риби і картоплі нікуди не витікали. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо карпа приблизно хвилин 40-45.
Після закінчення часу фольгу слід відвернути, а рибу змастити утворився на дні соком, після цього запікаємо карпа ще хвилин 10-15 без фольги.
Ось тепер, коли наша рибка трохи підрум'яниться, вона готова до подачі на стіл. Приємного всім апетиту!