Рецепт Короп з рисом, запечений в духовці фото

Короп з рисом, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Фрукти, Крупи, Мал, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Нещодавно чоловік їздив на риболовлю з товаришами. Привезли вони себе, слава Богу, да рибки трошки. Приготувала дуже смачно. Ось вирішила вам розповісти, як приготувати коропа з рисом, запеченого в духовці.

Гарна риба - короп. Особливо, якщо його тільки-тільки зловили. А вже якщо риба плавала не в якому-небудь платному ставку, а в дикій місцевості, де вона харчувалася в природній для свого середовища проживання їжею, так їй просто ціни немає! Це джерело фосфору і легко засвоюється, в порівнянні з м'ясом і птицею, білка. Смак у неї теж відрізняється в кращу сторону. Так що найсмачніша риба та, що прямо з риболовлі!

  • Короп - 1 штука
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Гриби - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Лимон - За смаком
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
короп з рисом, запечений в духовці - фото крок 1
Спочатку візьмемося за рис. Поставимо його під проточну воду, щоб промити від каламуті. Поставимо варитися до напівготовності. Гриби теж промиваємо і закидаємо на сковорідку разом з нарізаною ріпчастою цибулею. Обсмажуємо до золотистої скоринки на рослинній олії. З'єднуємо напівготовий відварений рис з грибами.
короп з рисом, запечений в духовці - фото крок 2
Свіжу рибу чистити нелегко, поки вона ще жива. Тому я почекала, поки вона засне. Потім почистила її від луски, розпатрали і відрізала голову. Гарненько промила рибу зсередини від жовчі. Потім натерла її сіллю, перцем і спеціями для риби. Заклала всередину риби начинку з рису з грибами, обмазала її додатково сметаною. Зубочисткою заколола місце з боку голови, щоб начинка не випала. Обернула рибу фольгою і поклала на деко.
короп з рисом, запечений в духовці - фото крок 3
Випікала я рибу в духовці при температурі 180 градусів протягом години. Після закінчення півгодини, дістала рибу і перевернула її на іншу сторону. Коли ви розгорнете фольгу, то повинні побачити зарум'яниться шкурку і відчути запах підсмаженої скоринки. Це означає, що риба готова.
короп з рисом, запечений в духовці - фото крок 4
Відразу рибу можна не діставати з духовки. Вона може там полежати, поки духовка не охолоне, і допітаться соками, які ще доходять. Це допоможе розкритися належного аромату, який риба виділяє, готуючись у власному соку. Подаємо рибу на великому блюді з лимончиком, зеленню і овочами. Смачного!

Схожі рецепти