Короп, запечений в духовці шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати коропа, запеченого в духовці шматочками. Виходить ситний і смачний обід або вечерю для всієї родини! Всі інгредієнти класичні, так що сподобається блюдо всім!
Скажу відверто - я такого карпа, запеченого в духовці шматочками в домашніх умовах подаю прямо разом з листом. Адже сама по собі це жирна риба, так що соку виділяє в процесі приготування багато. А він просочується на картоплю, разом з лимонним соком, сметаною і спеціями… Це дуже смачно, спробуйте!
- Короп - 2 кілограма
- Картопля - 1.5 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідори - 1.5 кілограма
- Крем - 1 літр (жирністю не більше 20%)
- Лимонний сік - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Картопля чистим, ріжемо шматочками і викладаємо на деко. Пересипаємо сіллю і спеціями. Зверху викладаємо шматки риби. Карпа ретельно очищаємо від кісток і луски, і теж натираємо сіллю і спеціями. Перекладаємо рибу з цибулею.
2. Далі викладаємо шматочки помідор (рекомендую попередньо ошпарити і зняти з них шкурки). Поливаємо лимонним соком і сметаною. Зверху викладаємо шматочки перцю.
3. Запікаємо таку красу не менш 40 хвилин. Короп швидко стане м'яким, але стежте, щоб вся картопля приготувався і не залишався сирим.
4. Красиво потім викладаємо картоплю і коропа разом із залишками овочів на тарілку, поливаємо соком, який виділився в процесі запікання. І подаємо!