Рецепт Короп, запечений в духовці шматочками фото

Короп, запечений в духовці шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Хочу розповісти, як приготувати коропа, запеченого в духовці шматочками. Виходить ситний і смачний обід або вечерю для всієї родини! Всі інгредієнти класичні, так що сподобається блюдо всім!

Скажу відверто - я такого карпа, запеченого в духовці шматочками в домашніх умовах подаю прямо разом з листом. Адже сама по собі це жирна риба, так що соку виділяє в процесі приготування багато. А він просочується на картоплю, разом з лимонним соком, сметаною і спеціями… Це дуже смачно, спробуйте!

  • Короп - 2 кілограма
  • Картопля - 1.5 кілограма
  • Цибуля - 3 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідори - 1.5 кілограма
  • Крем - 1 літр (жирністю не більше 20%)
  • Лимонний сік - За смаком
  • Спеції - За смаком
короп, запечений в духовці шматочками - фото крок 1
1. Картопля чистим, ріжемо шматочками і викладаємо на деко. Пересипаємо сіллю і спеціями. Зверху викладаємо шматки риби. Карпа ретельно очищаємо від кісток і луски, і теж натираємо сіллю і спеціями. Перекладаємо рибу з цибулею.
короп, запечений в духовці шматочками - фото крок 2
2. Далі викладаємо шматочки помідор (рекомендую попередньо ошпарити і зняти з них шкурки). Поливаємо лимонним соком і сметаною. Зверху викладаємо шматочки перцю.
короп, запечений в духовці шматочками - фото крок 3
3. Запікаємо таку красу не менш 40 хвилин. Короп швидко стане м'яким, але стежте, щоб вся картопля приготувався і не залишався сирим.
короп, запечений в духовці шматочками - фото крок 4
4. Красиво потім викладаємо картоплю і коропа разом із залишками овочів на тарілку, поливаємо соком, який виділився в процесі запікання. І подаємо!

Схожі рецепти