Сибас, запечений в солі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і соковитий сібас, запечений в солі в домашніх умовах, можна приготувати з цитрусовими і свіжою зеленню, щоб отримати неймовірно ароматне і по-справжньому апетитне блюдо.
Цей рецепт приготування сибаса, запеченого в солі, може стати відмінним варіантом для святкового столу. Риба бере рівно стільки, скільки потрібно для дивного смаку, так що не слід боятися такої кількості солі в рецепті.
- Сибас - 1 штука
- Сіль - 2 кілограма
- Апельсин - 1 штука
- Лимон або вапно - 1 штука
- Білки - 2 штуки
- Петрушка - За смаком
1. Рибку вимити, очистити від нутрощів і просушити паперовою серветкою. Лимон (вапно) і апельсин також вимити й обсушити.
2. Сіль потрібно з'єднати з яєчним білком і додати трохи води, щоб зробити її досить вологою.
3. Деко застелити пергаментом і викласти приблизно половину солі. Зверху помістити рибу і відправити в черевця то, що додасть їй смак і аромат.
4. Даний рецепт приготування сибаса, запеченого в солі, передбачає поєднання кислого лайма, солодкого апельсина і ароматною петрушки.
5. Далі рибу потрібно вкрити другою половиною солі (голову можна залишити без солі), притискаючи її щільно руками. Завдяки своїй консистенції, нагадує мокрий пісок, сіль прекрасно ліпиться.
6. Тепер сібас, запечений в солі в домашніх умовах можна відправити в духовку приблизно на 35 хвилин.
7. Після вилучення з духовки сібас потрібно залишити хвилин на 5, щоб він трохи "відпочив", а потім можна акуратно зняти сіль.
8. Шкірку краще зняти і подавати рибу порційними шматочками. Цей простий рецепт сибаса, запеченого в солі прекрасно доповнити улюблений соус і гарнір.