Рецепт Сибас, запечений в солі фото

Сибас, запечений в солі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніжний і соковитий сібас, запечений в солі в домашніх умовах, можна приготувати з цитрусовими і свіжою зеленню, щоб отримати неймовірно ароматне і по-справжньому апетитне блюдо.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування сибаса, запеченого в солі, може стати відмінним варіантом для святкового столу. Риба бере рівно стільки, скільки потрібно для дивного смаку, так що не слід боятися такої кількості солі в рецепті.

  • Сибас - 1 штука
  • Сіль - 2 кілограма
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон або вапно - 1 штука
  • Білки - 2 штуки
  • Петрушка - За смаком
сибас, запечений в солі - фото крок 1
1. Рибку вимити, очистити від нутрощів і просушити паперовою серветкою. Лимон (вапно) і апельсин також вимити й обсушити.
сибас, запечений в солі - фото крок 2
2. Сіль потрібно з'єднати з яєчним білком і додати трохи води, щоб зробити її досить вологою.
сибас, запечений в солі - фото крок 3
3. Деко застелити пергаментом і викласти приблизно половину солі. Зверху помістити рибу і відправити в черевця то, що додасть їй смак і аромат.
сибас, запечений в солі - фото крок 4
4. Даний рецепт приготування сибаса, запеченого в солі, передбачає поєднання кислого лайма, солодкого апельсина і ароматною петрушки.
сибас, запечений в солі - фото крок 5
5. Далі рибу потрібно вкрити другою половиною солі (голову можна залишити без солі), притискаючи її щільно руками. Завдяки своїй консистенції, нагадує мокрий пісок, сіль прекрасно ліпиться.
сибас, запечений в солі - фото крок 6
6. Тепер сібас, запечений в солі в домашніх умовах можна відправити в духовку приблизно на 35 хвилин.
сибас, запечений в солі - фото крок 7
7. Після вилучення з духовки сібас потрібно залишити хвилин на 5, щоб він трохи"відпочив" , а потім можна акуратно зняти сіль.
сибас, запечений в солі - фото крок 8
8. Шкірку краще зняти і подавати рибу порційними шматочками. Цей простий рецепт сибаса, запеченого в солі прекрасно доповнити улюблений соус і гарнір.

Схожі рецепти