Сибас по-мароккански
(покроковий рецепт з фото)
Відпочиваючи в Марокко дізналася, як готується сібас по-марокканські. Приготувала в домашніх умовах - вийшло ще смачніше, ніж в самому Марокко. З радістю ділюся рецептом - сподіваюся, стане в нагоді
Мій чоловік просто обожнює рибу сібас (ще вона відома під кодовими іменами морський вовк, lafrak і branzino), тому Марокко, де цю рибу готують на регулярній основі, був справжнім раєм для мого чоловіка. У Москві свіжого сибаса дістати, в принципі, теж не дуже складно. Мій улюблений спосіб приготування цієї риби - сибас по-мароккански. Швидко і просто, але смачніше навіть не придумаєш. Виходить дуже ніжна риба з приємним присмаком і ароматом спецій. Казка, а не блюдо
- Сибас - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Базилік свіжий зелений - 30 грам
- Braai - 50 грам
- Лимонний сік - 20 мілілітрів
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки

Спершу свіжу рибку потрібно вимити, очистити і випатрати. Геть усі нехороші нутрощі, зябра, плавники і т.Д.

За допомогою блендера подрібнюємо всі інгредієнти даного рецепта, крім сибаса, до однорідної консистенції. Вийде однорідна зелена кашка - як на фото.

Цією самою зеленою кашкою набиваємо нутрощі риби. Якщо начинка буде погано триматися - можна обв'язати рибу кулінарній ниткою.

Деко застилає фольгою або пергаментним папером, викладаємо рибу. Збризгуємо зверху оливковою олією і трішечки солимо. Запікаємо 20 хвилин при 190 градусах - і майже!