Рецепт Сибас в соли фото

Сибас в соли
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Сибас
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви не чули про приготування риби в солі, то настійно рекомендую рецепт, як приготувати сібас в солі. Смачний і неймовірно простий рецепт приготування риби. Усередині вона виходить ніжною.

Опис приготування:

Скористатися цим рецептом можна і для приготування іншої риби, наприклад, сьомги або лосося, а також більш доступних за ціною сортів: сибас, короп та інше. Рибка візьме стільки солі, скільки їй потрібно, а інша сіль послужить, як щільне ковдру і не дасть сокам і ароматів розійтися, а збереже їх усередині. Таку рибку можна подати до картоплі (пюре, відварного) або до легким овочевим салатам на рослинній олії.

  • Сибас - 1 штука
  • Сіль морська - 200-300 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Спеції - За смаком
сибас в соли - фото крок 1
1. Гарненько чищу риби від луски, потім відрізаю голову і хвіст, розрізаю черево і вичищаю нутрощі, ретельно промиваю і натираю всередині спеціями для риби.
сибас в соли - фото крок 2
2. У миску насипаю сіль (в залежності від розміру риби), вбиваю яйцо, відвалів сік одного лимона і вливаю стільки ж води.
сибас в соли - фото крок 3
3. Ретельно перемішую вміст миски, при необхідності додаю ще воду, щоб маса була щільною.
сибас в соли - фото крок 4
4. У форму для запікання риби викладаю на дно половину підготовленого раніше сольового панцира. На сольову суміш викладаю потрошенную і змащену спеціями рибку.
сибас в соли - фото крок 5
5. Половину суміші викладаю поверх риби і щільно заліплюю"саркофаг" .
сибас в соли - фото крок 6
6. Відправляю форму в заздалегідь розігрітий до 200 градусів духовку на 40-60 хвилин.
сибас в соли - фото крок 7
7. Дістаю форму з духовки, ложкою стукаю по соляному панциру, щоб він відійшов від риби, після цього перекладаю рибу на обробну дошку.
сибас в соли - фото крок 8
8. У такому вигляді риба не їстівна, обов'язково акуратно знімаю шкірку по всій рибі, у напрямку від голови до хвоста (вона легко відходить).
сибас в соли - фото крок 9
9. Отриману м'якоть перекладаю на тарілку і подаю з скибочками лимона. Смачного!

Схожі рецепти