Сибас в соли
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не чули про приготування риби в солі, то настійно рекомендую рецепт, як приготувати сібас в солі. Смачний і неймовірно простий рецепт приготування риби. Усередині вона виходить ніжною.
Скористатися цим рецептом можна і для приготування іншої риби, наприклад, сьомги або лосося, а також більш доступних за ціною сортів: сибас, короп та інше. Рибка візьме стільки солі, скільки їй потрібно, а інша сіль послужить, як щільне ковдру і не дасть сокам і ароматів розійтися, а збереже їх усередині. Таку рибку можна подати до картоплі (пюре, відварного) або до легким овочевим салатам на рослинній олії.
- Сибас - 1 штука
- Сіль морська - 200-300 грам
- Лимон - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Спеції - За смаком
1. Гарненько чищу риби від луски, потім відрізаю голову і хвіст, розрізаю черево і вичищаю нутрощі, ретельно промиваю і натираю всередині спеціями для риби.
2. У миску насипаю сіль (в залежності від розміру риби), вбиваю яйцо, відвалів сік одного лимона і вливаю стільки ж води.
3. Ретельно перемішую вміст миски, при необхідності додаю ще воду, щоб маса була щільною.
4. У форму для запікання риби викладаю на дно половину підготовленого раніше сольового панцира. На сольову суміш викладаю потрошенную і змащену спеціями рибку.
5. Половину суміші викладаю поверх риби і щільно заліплюю "саркофаг" .
6. Відправляю форму в заздалегідь розігрітий до 200 градусів духовку на 40-60 хвилин.
7. Дістаю форму з духовки, ложкою стукаю по соляному панциру, щоб він відійшов від риби, після цього перекладаю рибу на обробну дошку.
8. У такому вигляді риба не їстівна, обов'язково акуратно знімаю шкірку по всій рибі, у напрямку від голови до хвоста (вона легко відходить).
9. Отриману м'якоть перекладаю на тарілку і подаю з скибочками лимона. Смачного!