Короп під коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Короп під коньяком - ідеальне блюдо для пікніка на природі, хоча при бажанні можна готувати його і в домашніх умовах. Риба, просочена коньяком, виходить неймовірно ароматною і смачною!
Розповім, як приготувати коропа під коньяком. Риба фарширується овочами, поливається сумішшю коньяку, вина і масла, а потім запікається на вугіллі. Якщо хочете приготувати коропа в домашніх умовах, а точніше - в духовці, запікайте рибу при температурі 200 градусів не більше 40-45 хвилин. Вдалого приготування!
- Короп - 1 штука(1, 5 кг.)
- Лимон - 1/2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Сухий Тархун - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - 1 За смаком
Ретельно промиваємо і очищаємо коропа. Далі його потрібно акуратно випатрати, витягніть зябра і ще раз промийте рибу. Всередині і зовні натираємо коропа сіллю і перцем. Викладаємо рибу на фольгу, фаршируємо скибочками помідорів, лимон і цибулю. Також кладемо всередину тархун і порізаний кріп.
Змішайте коньяк, вино і оливкову олію. Полийте коропа цією сумішшю, щільно загорніть в подвійний шар фольги. Запікайте рибу на вугіллі приблизно 1 час.
Смачного!