Рецепт Короп з коньяком фото

Короп з коньяком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря
Гарячі страви

Приготувавши короп з коньяком, ви зможете порадувати своїх рідних і близьких неймовірно смачним рибним блюдом, яке, до того ж, ще й дуже корисне. Обов'язково спробуйте приготувати!

Рецепт може здатися трудомістким, але якщо ви хоч раз спробуєте цю рибу, то зрозумієте: воно того варте. Смачного!

  • Короп - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно - 150 грам
  • Крем - 1 Склянка
  • Коньяк - 3 Ст. Ложки
  • Лимон - 12 штук (видавити сік)
короп з коньяком - фото крок 1
У риби відріжте плавці, голову і хвіст. Очистіть її від луски і нутрощів.
короп з коньяком - фото крок 2
Розріжте рибу на стейки. Посоліть їх і приправте за смаком. Потім поставте короп на ніч в холодильник.
короп з коньяком - фото крок 3
Цибулю і гриби наріжте довільно. Я порізала їх часточками.
короп з коньяком - фото крок 4
Обсмажте гриби з цибулею на розігрітій з вершковим маслом сковороді. Готуйте до м'якості грибів.
короп з коньяком - фото крок 5
У каструлі розтопіть три столові ложки вершкового масла. Потім всипте три столові ложки борошна, все ретельно перемішайте. Коли колір маси стане золотистим, додайте невелику кількість води. Не забувайте перемішувати: у вас повинна вийти трохи густувата маса. Влийте лимонний сік і коньяк, слідом - цибулю з грибами. Зніміть каструлю з вогню.
короп з коньяком - фото крок 6
Шматки риби потрібно обваляти в борошні.
короп з коньяком - фото крок 7
Смажте рибу на вершковому маслі до готовності.
короп з коньяком - фото крок 8
Потім перекладіть короп на деко, полийте соусом. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
короп з коньяком - фото крок 9
Блюдо готово!

Схожі рецепти