Короп з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Приготувавши короп з коньяком, ви зможете порадувати своїх рідних і близьких неймовірно смачним рибним блюдом, яке, до того ж, ще й дуже корисне. Обов'язково спробуйте приготувати!
Рецепт може здатися трудомістким, але якщо ви хоч раз спробуєте цю рибу, то зрозумієте: воно того варте. Смачного!
- Короп - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 150 грам
- Крем - 1 Склянка
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 12 штук (видавити сік)
У риби відріжте плавці, голову і хвіст. Очистіть її від луски і нутрощів.
Розріжте рибу на стейки. Посоліть їх і приправте за смаком. Потім поставте короп на ніч в холодильник.
Цибулю і гриби наріжте довільно. Я порізала їх часточками.
Обсмажте гриби з цибулею на розігрітій з вершковим маслом сковороді. Готуйте до м'якості грибів.
У каструлі розтопіть три столові ложки вершкового масла. Потім всипте три столові ложки борошна, все ретельно перемішайте. Коли колір маси стане золотистим, додайте невелику кількість води. Не забувайте перемішувати: у вас повинна вийти трохи густувата маса. Влийте лимонний сік і коньяк, слідом - цибулю з грибами. Зніміть каструлю з вогню.
Шматки риби потрібно обваляти в борошні.
Смажте рибу на вершковому маслі до готовності.
Потім перекладіть короп на деко, полийте соусом. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Блюдо готово!