Корінь селери смажений
(покроковий рецепт з фото)
Селера (стебло, корінь і зелень) володіє насиченим ароматом і специфічним смаком. Його не сплутаєш ні з одним іншим овочем. Розповідаю, як приготувати корінь селери смажений.
З цим овочем часто готують супи, гарніри, салати, прохолодні напої. Дуже популярно пюре з кореня селери. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом смаженого селери, який готую в духовій шафі. З нього виходить смачна страва, нічим не гірше смаженої картоплі.
- Корінь селери - 1 кілограм
- Соняшникова олія - 1/3 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
1
Увімкніть духовку і розігрійте його до 200-220 градусів.
2
Зріжте плодоніжки і очистіть корінь селери від шкірки, потім добре вимийте під струменем проточної води, а потім наріжте його кубиками (1х1 сантиметр).
3
На деко або на сковороду викладіть кубики селери, полийте їх рослинною олією і посипте сіллю (краще великої), перемішайте руками.
4
Надішліть деко в духовку і обсмажуйте півгодини, після цього перемішайте шматочки і готуйте ще 30 хвилин.
5
Готовий селера перекладіть в тарілку і презентуйте до столу.