Копчений бекон
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося бекону? Спробуйте самостійно його приготувати! Усе, що вам знадобиться - м'ясо, гриль і рецепт копченого бекону.
Для приготування копченого бекону багато не треба, головне, щоб м'ясо гарне було. Я особисто беру свинину Жирненький, щоб і бекон потім не була сухим, а як раз соковитим. Тирса можете будь-брати, вільхові або дубові. Зі спецій нам тільки сіль та цукор знадобляться.
- Грудинка - 2 кілограма
- Вода - 2 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Тирса - 2-3 склянок
М'ясо ріжемо на шматки.
У мене вийшло їх 4. У воді розводимо сіль і цукор, замочуємо м'ясо на ніч в холодильнику.
На наступний день готуємо гриль: одну решітку прибираємо, наповнюємо тирсою.
М'ясо викладаємо на решту решітки, вниз ставимо деко з водою. І розпалюємо.
Якщо тирса згорять - підкладайте. У самий товстий шматок вставте термометр.
Як нагріється до 70 З - відключайте.
Наш копчений бекон готовий. Даємо охолонути. Смачного!
Наш копчений бекон готовий. Даємо охолонути. Смачного!