Рецепт Копчений бекон фото

Копчений бекон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На природу
Страви копчені
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 дн. 12 г. 0 хв.

Захотілося бекону? Спробуйте самостійно його приготувати! Усе, що вам знадобиться - м'ясо, гриль і рецепт копченого бекону.

Опис приготування:

Для приготування копченого бекону багато не треба, головне, щоб м'ясо гарне було. Я особисто беру свинину Жирненький, щоб і бекон потім не була сухим, а як раз соковитим. Тирса можете будь-брати, вільхові або дубові. Зі спецій нам тільки сіль та цукор знадобляться.

  • Грудинка - 2 кілограма
  • Вода - 2 L
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Тирса - 2-3 склянок
копчений бекон - фото крок 1
М'ясо ріжемо на шматки.
копчений бекон - фото крок 2
У мене вийшло їх 4. У воді розводимо сіль і цукор, замочуємо м'ясо на ніч в холодильнику.
копчений бекон - фото крок 3
На наступний день готуємо гриль: одну решітку прибираємо, наповнюємо тирсою.
копчений бекон - фото крок 4
М'ясо викладаємо на решту решітки, вниз ставимо деко з водою. І розпалюємо.
копчений бекон - фото крок 5
Якщо тирса згорять - підкладайте. У самий товстий шматок вставте термометр.
копчений бекон - фото крок 6
Як нагріється до 70 З - відключайте.
Наш копчений бекон готовий. Даємо охолонути. Смачного!

Схожі рецепти