Рецепт Копчена яловичина фото

Копчена яловичина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Страви копчені

Останнім часом домашнє копчення стало дуже поширене, адже тільки приготувавши м'ясо самостійно, ви можете бути впевнені в його якості і відмінний смак, і ось хороший рецепт для вас.

Завжди приємно пригостити дорогих гостей ароматною і смачною закускою, приготовленої своїми руками, тому сьогодні я розповім вам, як зробити копчену яловичину. Цей рецепт не так складний, як багато інших, і з ним може впоратися абсолютно будь-який, головне тут - це запастися терпінням, адже на приготування такого м'яска піде кілька днів. Тому пропоную приступити негайно до справи і зробити смачну копчену яловичину в домашніх умовах, щоб ви змогли якнайшвидше насолодитися цією приголомшливою закускою.

1) Для початку ми нарізаємо м'ясо на прямокутні шматки, промиваємо їх ретельно під проточною водою і висушуємо за допомогою паперових рушників.

2) У мисочці змішуємо 100 грам солі, 50 грам цукру, подрібнений лавровий лист і перетертий часник. Отриманою сумішшю ми ретельно натираємо з усіх боків наше м'ясо і залишаємо його маринуватися при кімнатній температурі на 12 годин.

3) Далі ми наливаємо в каструлю 7 літрів води і доводимо її до кипіння, викладаємо в киплячу воду залишилися 200 грам солі, 50 грам цукру і мелений червоний перець. Перемішуємо все до повного розчинення гранул солі і цукру, вимикаємо вогонь і охолоджуємо наш розсіл.

4) Коли розсіл охолоне, заливаємо їм м'ясо і залишаємо його в прохолодному місці на 7-10 днів. Після цього зливаємо розсіл, а яловичину вимочуємо протягом 12 годин.

5) Далі ми промиваємо замариновану яловичину і витираємо м'ясо насухо, коптимо м'ясо холодним способів 1-2 дня, при цьому температура диму не повинна бути вище 25 градусів.

6) І на закінчення ми підвішуємо підкопчене м'ясо в провітрюваному приміщенні і сушимо його протягом 5-6 днів.

Як вид, приготування копченої яловичини займає чимало часу, проте м'ясо виходить дуже смачним, так що варто потерпіти. І приємного апетиту!


  • Яловичина - 10 кілограм (грудинка)
  • Сіль - 300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець червоний мелений - 10 грам
  • Вода - 7 літрів
Завжди приємно пригостити дорогих гостей ароматною і смачною закускою, приготовленої своїми руками, тому сьогодні я розповім вам, як зробити копчену яловичину. Цей рецепт не так складний, як багато інших, і з ним може впоратися абсолютно будь-який, головне тут - це запастися терпінням, адже на приготування такого м'яска піде кілька днів. Тому пропоную приступити негайно до справи і зробити смачну копчену яловичину в домашніх умовах, щоб ви змогли якнайшвидше насолодитися цією приголомшливою закускою.

1) Для початку ми нарізаємо м'ясо на прямокутні шматки, промиваємо їх ретельно під проточною водою і висушуємо за допомогою паперових рушників.

2) У мисочці змішуємо 100 грам солі, 50 грам цукру, подрібнений лавровий лист і перетертий часник. Отриманою сумішшю ми ретельно натираємо з усіх боків наше м'ясо і залишаємо його маринуватися при кімнатній температурі на 12 годин.

3) Далі ми наливаємо в каструлю 7 літрів води і доводимо її до кипіння, викладаємо в киплячу воду залишилися 200 грам солі, 50 грам цукру і мелений червоний перець. Перемішуємо все до повного розчинення гранул солі і цукру, вимикаємо вогонь і охолоджуємо наш розсіл.

4) Коли розсіл охолоне, заливаємо їм м'ясо і залишаємо його в прохолодному місці на 7-10 днів. Після цього зливаємо розсіл, а яловичину вимочуємо протягом 12 годин.

5) Далі ми промиваємо замариновану яловичину і витираємо м'ясо насухо, коптимо м'ясо холодним способів 1-2 дня, при цьому температура диму не повинна бути вище 25 градусів.

6) І на закінчення ми підвішуємо підкопчене м'ясо в провітрюваному приміщенні і сушимо його протягом 5-6 днів.

Як вид, приготування копченої яловичини займає чимало часу, проте м'ясо виходить дуже смачним, так що варто потерпіти. І приємного апетиту!

Схожі рецепти