Копчена яловичина
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом домашнє копчення стало дуже поширене, адже тільки приготувавши м'ясо самостійно, ви можете бути впевнені в його якості і відмінний смак, і ось хороший рецепт для вас.
Завжди приємно пригостити дорогих гостей ароматною і смачною закускою, приготовленої своїми руками, тому сьогодні я розповім вам, як зробити копчену яловичину. Цей рецепт не так складний, як багато інших, і з ним може впоратися абсолютно будь-який, головне тут - це запастися терпінням, адже на приготування такого м'яска піде кілька днів. Тому пропоную приступити негайно до справи і зробити смачну копчену яловичину в домашніх умовах, щоб ви змогли якнайшвидше насолодитися цією приголомшливою закускою.
1) Для початку ми нарізаємо м'ясо на прямокутні шматки, промиваємо їх ретельно під проточною водою і висушуємо за допомогою паперових рушників.
2) У мисочці змішуємо 100 грам солі, 50 грам цукру, подрібнений лавровий лист і перетертий часник. Отриманою сумішшю ми ретельно натираємо з усіх боків наше м'ясо і залишаємо його маринуватися при кімнатній температурі на 12 годин.
3) Далі ми наливаємо в каструлю 7 літрів води і доводимо її до кипіння, викладаємо в киплячу воду залишилися 200 грам солі, 50 грам цукру і мелений червоний перець. Перемішуємо все до повного розчинення гранул солі і цукру, вимикаємо вогонь і охолоджуємо наш розсіл.
4) Коли розсіл охолоне, заливаємо їм м'ясо і залишаємо його в прохолодному місці на 7-10 днів. Після цього зливаємо розсіл, а яловичину вимочуємо протягом 12 годин.
5) Далі ми промиваємо замариновану яловичину і витираємо м'ясо насухо, коптимо м'ясо холодним способів 1-2 дня, при цьому температура диму не повинна бути вище 25 градусів.
6) І на закінчення ми підвішуємо підкопчене м'ясо в провітрюваному приміщенні і сушимо його протягом 5-6 днів.
Як вид, приготування копченої яловичини займає чимало часу, проте м'ясо виходить дуже смачним, так що варто потерпіти. І приємного апетиту!
- Яловичина - 10 кілограм (грудинка)
- Сіль - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець червоний мелений - 10 грам
- Вода - 7 літрів
1) Для початку ми нарізаємо м'ясо на прямокутні шматки, промиваємо їх ретельно під проточною водою і висушуємо за допомогою паперових рушників.
2) У мисочці змішуємо 100 грам солі, 50 грам цукру, подрібнений лавровий лист і перетертий часник. Отриманою сумішшю ми ретельно натираємо з усіх боків наше м'ясо і залишаємо його маринуватися при кімнатній температурі на 12 годин.
3) Далі ми наливаємо в каструлю 7 літрів води і доводимо її до кипіння, викладаємо в киплячу воду залишилися 200 грам солі, 50 грам цукру і мелений червоний перець. Перемішуємо все до повного розчинення гранул солі і цукру, вимикаємо вогонь і охолоджуємо наш розсіл.
4) Коли розсіл охолоне, заливаємо їм м'ясо і залишаємо його в прохолодному місці на 7-10 днів. Після цього зливаємо розсіл, а яловичину вимочуємо протягом 12 годин.
5) Далі ми промиваємо замариновану яловичину і витираємо м'ясо насухо, коптимо м'ясо холодним способів 1-2 дня, при цьому температура диму не повинна бути вище 25 градусів.
6) І на закінчення ми підвішуємо підкопчене м'ясо в провітрюваному приміщенні і сушимо його протягом 5-6 днів.
Як вид, приготування копченої яловичини займає чимало часу, проте м'ясо виходить дуже смачним, так що варто потерпіти. І приємного апетиту!