Колобки з спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати колобки з спагетті з начинкою з фаршу і овочів. Процес може здатися трохи складним, але воно того варто! Блюдо виходить смачним і ситним, рекомендую спробувати!
Рецепт має відношення до сицилійської кухні, блюдо називається "аранчіні" . Готують аранчіні як правило з рису, але і варіант з спагетті не менше смачний. Приготувати колобки з спагетті можна безпосередньо перед подачею на стіл або заготовити про запас. Просто після того, як ви їх обваляти в сухарях, приберіть аранчіні в морозилку. У потрібний момент вам залишиться їх тільки дістати і обсмажити у фритюрі. Смачний і ситний обід або вечерю всього через кілька хвилин буде готовий.
- Борошно - 120 грам
- Вода - 270 мілілітрів
- Сухарі для панірування - 200 грам
- Фарш - 100 грам
- Цибуля - 1 штука( (невеликий))
- Горошок зелений - 80 гр. Грами
- Томатна паста - 1 чайних ложок
- Вершкове масло - 20 грам
- Куркума - 1 чайних ложок
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Жовтки - 2 штуки
- Сир твердий - 150 грам
- Спагеті - 250 грам
- Рослинна олія - За смаком (для обжарки)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Поставте каструлю з водою на вогонь. Після закипання додайте за смаком сіль, куркуму і спагетті. Відваріть їх до готовності, відкиньте на друшляк, після чого перекладіть в прямокутне блюдо і полийте спагетті рослинним маслом.
Як тільки паста охолоне, додайте вершкове масло, порізане кубиками.
Перемішайте спагетті з маслом і додайте дрібно натерту сир (трохи залиште для начинки) і яєчні жовтки.
Знову все перемішайте і наріжте спагетті кухонними ножицями. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на одну ніч.
Для начинки наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю, обсмажте його до м'якості. Додайте будь-м'ясний фарш.
Обсмажте все разом, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою. Як тільки він побіліє, додайте сіль і спеції за смаком, влийте томатну пасту, розведену в 25 мл води, та продовжуйте готувати все разом ще 2-3 хвилини.
В самому кінці додайте зелений горошок.
Як тільки начинка буде готова, дайте їй охолонути.
Для того щоб приготувати аранчіні, застелите стіл харчовою плівкою. Я використовую рукав для запікання. Розподіліть пасту в формі невеликих коржів. По центру покладіть трохи фаршу і нарізаний кубиками сир.
Накрийте начинку залишилися спагетті і акуратно руками сформуйте кульки розміром приблизно трохи менше тенісного м'ячика. Накрийте їх харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
З борошна, води і солі приготуйте кляр. Перемішайте його віночком, щоб не було грудочок.
Дістаньте колобки з холодильника і занурте кожен спершу в клярі, потім обваляйте в панірувальних сухарях. Якщо вам здасться, що вони не дуже добре тримають форму, то першим кроком обваляйте їх з усіх боків попередньо в борошні, а вже потім в клярі і в сухарях.
Розігрійте рослинна олія для фритюру і обсмажуйте колобки по 2-3 штуки до золотистого кольору. Після чого перекладіть на серветку, щоб прибрати надлишки масла.
Колобки з спагетті готові. Подавати бажано відразу ж!
Зверху утворюється хрустка смачна скоринка, а всередині - ніжна начинка з спагетті, сиру і м'ясного фаршу. Смачно зі свіжими овочами або будь-яким соусом. Смачного!