Колобки з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися новий рецепт страви для сніданку або полудня? тоді подивіться, як приготувати колобки з сиру, легке і ніжне, а головне - корисне і смачне блюдо для ласунів. Запам'ятовуйте!
Для сирного тесту замість родзинок можна використовувати і іншу начинку Наприклад, сир прекрасно поєднується з чорносливом і курагою. А також можна додавати сушені ягоди та горіхи.
Як підливи до Колобка відмінно підходить варення, йогурт, морозиво, крем, а також готові шоколадні соуси або сиропи.
- Сир - 400 грам
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Ізюм - 100 грам
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - За смаком
Сир протріть через сито, додайте до нього яйця. Чи не розмішуючи яйця, насипте на них столову ложку манної крупи. Дайте їй набрякнути (2-3 хвилини), а потім додайте в тісто промиті родзинки, 2 ложки борошна, цукор, щіпку солі. Добре все вимішайте.
Тепер з отриманої маси потрібно зліпити кульки. Робіть це мокрими руками. Щоб кульки не розвалювалися, насипте в плоске блюдо трохи борошна, обвалюють кульки в ній.
Форму для випічки можна трохи змастити вершковим або рослинним маслом. У форму викладіть все колобки так, щоб між ними залишалося небагато місця. Розігрійте духовку до 200 градусів, Відведіть туди форму. Випікайте колобки 15 хвилин.
Готовність колобків визначається в міру появи на них золотистої скоринки. Трохи остиглі сирні колобки викладіть на тарілку. Полийте їх будь-яким соусом на свій смак - і подавайте до столу.