Кекси з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Кекси - універсальний десерт. Їх можна зробити на сніданок, на полуденок, на день народження, Новий рік, на весілля або інше свято, якщо красиво оформити. Розповім, як приготувати кекси з корицею.
Ці кекси, як і будь-яка інша випічка з корицею або ваніллю, дуже ароматна. Є особливий секрет їх приготування, про нього - в покрокової інструкції. Подавати кекси варто теплими, тому можете розігріти їх в мікрохвильовці. Відмінне частування для всієї родини і друзів.
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Цукор - За смаком(0, 5 склянки для тіста, 1/3 склянки для верхівки)
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
1. М'яке вершкове масло збийте з 0, 5 склянки цукру.
2. Додайте до масла яйце, оцет, молоко, ванільний екстракт, перемішайте гарненько.
3. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, 0, 5 чайних ложки кориці.
4. Порційно додайте сухі інгредієнти до масляної суміші, гарненько перемішайте.
5. Форми для випічки змастіть рослинною олією, заповніть форму тестом. Надішліть випічку на 15-18 хвилин в розігрітий до 180 градусів духовку.
6. Тим часом змішайте цукор, що залишився і корицю, в окремій мисці розтопіть залишилися 2 ложки олії.
7. Дістаньте кекси з духовки, ще теплими занурте їх спершу в масло, потім - в цукор з корицею.
8. Подавайте кекси теплими, смачного!