Ароматний яблучний пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, ароматний, буквально тане в роті пиріг, з хрусткою коричної скоринкою підкорив мене з першого шматочка. Відразу ж захотілося пригоститися другим. Запрошую вас до себе на чаювання!
Рекомендую вам рецепт, як приготувати яблучний пиріг з корицею. Ніжний бісквіт на вершковому маслі з приємним ароматом і смаком кориці, зверху шар яблук і коричної хрусткої скоринки.
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 85 грам (розм'якшене)
- Цукор - 175 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Яблуко - 2-3 штук
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте.
Борошно, корицю (1 немає. Л.) і розпушувач з'єднайте в мисці, перемішайте віночком.
В окремій мисці розм'якшене масло і цукор збийте міксером в пухку масу. Додайте яйця по одному, продовжуючи збивати.
Влейте молоко, збийте. Додайте суху суміш, перемішайте лопаткою до однорідності.
Форму для запікання (діаметр - 18 см) змастіть маслом, посипте борошном. Викладіть тісто, розрівняйте лопаткою.
Яблука очистіть, видаліть насінну коробочку, наріжте на скибочки середнього розміру. Додайте скибочки яблук по зовнішньому колу.
З'єднайте цукор (1 ст. Л.) і корицю (1 немає. Л.), посипте сумішшю верх пирога. Поставте запікатися в розігріту духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
Готовність пирога перевірте зубочисткою, вона повинна вийти з середини пирога сухий. Остудіть пиріг у формі на решітці, потім зніміть її і перенесіть пиріг на блюдо.
Готовність пирога перевірте зубочисткою, вона повинна вийти з середини пирога сухий. Остудіть пиріг у формі на решітці, потім зніміть її і перенесіть пиріг на блюдо.
Смачного!