Бабушкін яблучний пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Бабушкін яблучний пиріг з корицею крокує з покоління в покоління. Це - класичний, всіма улюблений десерт, який відмінно підійде і для буденного, і для святкового столу. Чи не пиріг, а смакота!
Бабушкін яблучний пиріг з корицею - справжнє свято. У ньому всього багато і від душі. Запах піде по всіх поверхах, нагадуючи про наших чудових бабусь, які постійно мають намір нагодувати нас до відвалу. Коричневий цукор в рецепті можете замінити звичайним, а рослинне масло використовувати тільки "благородне" . Яблучка найкраще вибрати кисло-солодкі.
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Апельсиновий сік - 0, 25 склянки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
- Корічнеий цукор - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Яблука - 4-5 штук
1. Духовку дозволите розігріватися на 160 градусів. У великій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, цукор і сіль.
2. Додайте рослинне масло, ванільний цукор і апельсиновий сік. Перемішайте до однорідної маси.
3. Введіть в масу по одному яйцю, кожен раз, додавши чергове, гарненько змішуючи.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими часточками.
5. У маленькій мисочці перемішайте корицю і коричневий цукор.
6. Форму доя пирога (можна використовувати кексовую) змастіть рослинною або вершковим маслом. Викладіть в неї частину тесту.
7. На частину викладеного тесту розкладіть яблука і посипте їх сумішшю їх кориці і цукру. Потім знову викладіть тісто (час, що залишився) і зверху - шар яблук, присипаних корицею з цукром. Випікайте бабусин яблучний пиріг в розігрітій до 160-170 градусів духовці протягом години-півтори. Готовність перевіряйте сірником або зубочисткою.
8. Готовий пиріг злегка остудіть, присипте пудрою і подавайте з чаєм.
9. До бабусину яблучному пирогу відмінно підійде кульку ванільного морозива! Смачного!