Рецепт Бабушкін домашній хліб фото

Бабушкін домашній хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі
Вагітним і годуючим
На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Яким повинен бути бабусин домашній хліб? правильно, красивим, ароматним, смачним, таким, який більше ніде не спробуєш, тільки в гостях у бабусі. Пропоную рецепт такого хліба.

Опис приготування:

Бабушкін домашній хліб - це як спогад про дитинство, коли все найсмачніше було у бабусі, в тому числі і її домашній хліб. Звичайно, скільки бабусь, стільки і рецептів цього хліба, це лише один з багатьох. Спробуйте, може і вам сподобається, щоб побалувати своїх онуків. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.

  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Дріжджі "Левіт Мадре" - 70 грам (якщо немає такої закваски, просто додайте +10 грам до кількості дріжджів, +30 грам до кількості води, + 30 грам до кількості борошна)
  • Борошно пшеничне - 330 грам (вищий сорт)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 3 грами (хлібопекарські, свіжі)
бабушкін домашній хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Краще ставити тісто з вечора.
бабушкін домашній хліб - фото крок 2
У миску для замішування тіста влийте молоко і воду, додайте сіль, цукор, дріжджі.
бабушкін домашній хліб - фото крок 3
Додайте закваску"Левіт Мадре" . Якщо такий закваски немає, то додайте відповідно + 10 грам до кількості дріжджів, + 30 грам до кількості борошна, + 30 грам до кількості води.
бабушкін домашній хліб - фото крок 4
Щоб закваска добре розійшлася, розітріть її руками.
бабушкін домашній хліб - фото крок 5
Всипте просіяне борошно, замісіть тісто.
бабушкін домашній хліб - фото крок 6
З періодичністю в 30 хвилин зробіть три обминання методом"розтягнути і скласти" , після чого приберіть тісто на ніч в холодильник, не забувши накрити харчовою плівкою.
бабушкін домашній хліб - фото крок 7
На ранок тісто з холодильника виглядає так, воно добре збільшилася в обсязі.
бабушкін домашній хліб - фото крок 8
Присипте робочу поверхню столу борошном, акуратно викладіть тісто, його вже не треба місити, щоб"на забити" борошном утворилися пори.
бабушкін домашній хліб - фото крок 9
Розтягніть злегка тісто в пласт, подверніте край тесту до центру і ребром долоні зробіть пробивання, закріпивши тісто.
бабушкін домашній хліб - фото крок 10
Далі зробіть ще один оборот тесту, сформувавши батон, podkatayte, защіпніте шов.
бабушкін домашній хліб - фото крок 11
Перекладіть тісто"швом" вниз на деко, дайте расстойку 1 час, нічим накривати не треба, нехай тісто зверху злегка підсохне.
бабушкін домашній хліб - фото крок 12
Через годину зробіть гострим ножем або лезом бритви надрізи. Випікайте перші 10 хвилин при максимальній температурі 240 градусів з парою, після чого скиньте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40 хвилин.
бабушкін домашній хліб - фото крок 13
Готовий хліб слід остудити до кімнатної температури на решітці.
бабушкін домашній хліб - фото крок 14
Ну а тепер можна дегустувати бабусин хліб.
бабушкін домашній хліб - фото крок 15
Хліб вийшов з хрусткою скоринкою зверху і з м'яким пористим м'якушем всередині. Він дуже смачний, такий, який і повинен бути хліб у бабусі. Пробуйте на здоров'я!

Схожі рецепти