Рецепт Бабушкін пиріг з м'ясом фото

Бабушкін пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Свіжий пиріг зі своїм теплим ароматом створює особливий затишок в домі. А шлунку дарує радість. З дріжджового тіста можна готувати солодкі пироги і пироги з м'ясною, рибної або грибною начинкою.

Кількість порцій: 6
  • Вода або молоко - 200 грам
  • Дріжджі сирі - 25 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (плюс 1/3 склянки)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Маргарин - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • М'ясний фарш - 300 грам (начинка)
  • Капуста - 500 грам (начинка)
  • Цибуля - 2 штуки (начинка)
  • Яйця - 2 штуки (начинка)
бабушкін пиріг з м'ясом - фото крок 1
1. Замісити опару. Дріжджі залити невеликою кількістю теплого молока, додати трохи цукру і борошна. Перемішати і відставити на 10-15 хвилин. Коли опара підніметься, додати в неї маргарин, яйце, рослинна олія, сіль і цукор, що залишився. Все змішати і додавати борошно. Муки потрібно стільки, що тісто перестало прилипати до рук. Воно не повинно бути крутим. На расстойке тісто простоїть 3 годину. За цей час 1-2 рази потрібно перемісити тісто. Капусту і цибулю нашаткувати. Посмажити капусту разом з цибулею на олії. М'ясний фарш посолити.
бабушкін пиріг з м'ясом - фото крок 2
2. Готове тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкачати і викласти на деко. Перемішати смажену капусту з м'ясним фаршем і викласти начинку на тісто.
бабушкін пиріг з м'ясом - фото крок 3
3. З другої частини тесту трохи залишаємо для прикраси. Розкачати решту тіста і накрити ним начинку. Защипати краї пирога, що воно не відкриється ніде.
бабушкін пиріг з м'ясом - фото крок 4
4. З тесту робимо різні прикраси на ваш смак і розгляд. Пиріг змащуємо яйцем і поміщаємо в духовку. Випікати пиріг при температурі 200 г 45-50 хвилин.

Схожі рецепти