Бабушкін пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Свіжий пиріг зі своїм теплим ароматом створює особливий затишок в домі. А шлунку дарує радість. З дріжджового тіста можна готувати солодкі пироги і пироги з м'ясною, рибної або грибною начинкою.
Кількість порцій: 6
- Вода або молоко - 200 грам
- Дріжджі сирі - 25 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка (плюс 1/3 склянки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Маргарин - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- М'ясний фарш - 300 грам (начинка)
- Капуста - 500 грам (начинка)
- Цибуля - 2 штуки (начинка)
- Яйця - 2 штуки (начинка)
1. Замісити опару. Дріжджі залити невеликою кількістю теплого молока, додати трохи цукру і борошна. Перемішати і відставити на 10-15 хвилин. Коли опара підніметься, додати в неї маргарин, яйце, рослинна олія, сіль і цукор, що залишився. Все змішати і додавати борошно. Муки потрібно стільки, що тісто перестало прилипати до рук. Воно не повинно бути крутим. На расстойке тісто простоїть 3 годину. За цей час 1-2 рази потрібно перемісити тісто. Капусту і цибулю нашаткувати. Посмажити капусту разом з цибулею на олії. М'ясний фарш посолити.
2. Готове тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкачати і викласти на деко. Перемішати смажену капусту з м'ясним фаршем і викласти начинку на тісто.
3. З другої частини тесту трохи залишаємо для прикраси. Розкачати решту тіста і накрити ним начинку. Защипати краї пирога, що воно не відкриється ніде.
4. З тесту робимо різні прикраси на ваш смак і розгляд. Пиріг змащуємо яйцем і поміщаємо в духовку. Випікати пиріг при температурі 200 г 45-50 хвилин.