Пісний яблучний пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Основою пісного пирога служить сік і рослинне масло. Ні яєць, ні тваринного жиру в даному рецепті немає, а значить такий пісний яблучний пиріг з корицею можна сміливо готувати в піст.
Пісний пиріг - це просто! Готується він на основі фруктового соку з додаванням рослинної олії і без яєць. Замість яблук можна покласти, наприклад, груші. Сорти яблук краще вибирати кислуваті, вони відмінно гармонують з корицею і солодким тестом.
- Яблука - 3-4 штук
- Сік фруктовий - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Цукор - 1 склянок
- Мед - 2 Ст. Ложок
- Борошно - 2 склянок
- Розпушувач - 2 грам
- Обкладинка - За смаком
1. Всі продукти для цього пирога доступні. Замість розпушувача можна соду погасити оцтом або лимонним соком. Яблука можна брати абсолютно будь-якого сорту. Я люблю, коли вони трохи кислуваті.
2. Обсмажуємо очищені волоські горіхи, обсмажуємо їх на сковороді до золотистого кольору.
3. У миску наливаємо сік (я вважаю за краще яблучний), додаємо рослинне масло і цукор.
4. Остигнули горіхи слід порубати дрібно, можна в блендері.
5. Додаємо в тісто, туди ж вводимо борошно і постійно помішувати, щоб маса була однорідною. Для зручності можна скористатися міксером.
6. Додаємо дрібно нарізані яблука, ще раз все перемішуємо.
7. Переливаємо все в форму для запікання і відправляємо в духовку на півгодини.
8. Перед відправкою в духовку я посипаю поверхню корицею, вона надає особливу пікантність і чудово поєднується з яблуками в випічці.