Рецепт Пісний яблучний пиріг на дріжджах фото

Пісний яблучний пиріг на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 10 хв.

Ще раз переконуюся в тому, що є безліч прекрасних пісних виробів. І без яйця і молочних продуктів теж виходить смачна випічка. Наприклад, прочитайте нижче мій рецепт, і самі переконаєтеся.

Опис приготування:

Розповім сьогодні про те, як приготувати пісний яблучний пиріг на дріжджах. Тесту буде необхідно настоятися, щоб воно стало пишним і м'яким. Я в своєму блюді використовувала яблучне повидло, але ви можете добре подрібнити свіжі яблука в пюре і добре зацукрувати суміш. Прекрасний десерт для вегетаріанців!

  • Рослинна олія - 50 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Вода тепла - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
  • Яблучне повидло - 10 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
пісний яблучний пиріг на дріжджах - фото крок 1
У воді розчиніть цукор, дріжджі і сіль. Додайте рослинне масло, борошно і замішати тісто. Закрийте його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на годину.
пісний яблучний пиріг на дріжджах - фото крок 2
Через цей час викладіть тісто у форму для випічки, яку змастіть маслом. Зробіть бортики. Розмажте повидло по поверхні, зверху посипте родзинками. Залиште на 20 хвилин.
пісний яблучний пиріг на дріжджах - фото крок 3
Розігрійте духовку до 180 градусів. Приберіть пиріг пекти на 45 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти