Пісний яблучний пиріг на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Ще раз переконуюся в тому, що є безліч прекрасних пісних виробів. І без яйця і молочних продуктів теж виходить смачна випічка. Наприклад, прочитайте нижче мій рецепт, і самі переконаєтеся.
Розповім сьогодні про те, як приготувати пісний яблучний пиріг на дріжджах. Тесту буде необхідно настоятися, щоб воно стало пишним і м'яким. Я в своєму блюді використовувала яблучне повидло, але ви можете добре подрібнити свіжі яблука в пюре і добре зацукрувати суміш. Прекрасний десерт для вегетаріанців!
- Рослинна олія - 50 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 450 грам
- Вода тепла - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
- Яблучне повидло - 10 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
У воді розчиніть цукор, дріжджі і сіль. Додайте рослинне масло, борошно і замішати тісто. Закрийте його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на годину.
Через цей час викладіть тісто у форму для випічки, яку змастіть маслом. Зробіть бортики. Розмажте повидло по поверхні, зверху посипте родзинками. Залиште на 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Приберіть пиріг пекти на 45 хвилин. Смачного!