Рецепт Пісний яблучний пиріг-перевертиш фото

Пісний яблучний пиріг-перевертиш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Дивовижно смачний пиріг, який сподобається не тільки тим, хто дотримується посту, а й усім іншим домочадцям. Рецепт простий, інгредієнти цілком доступні. Готуємо і насолоджуємося смачною випічкою!

Дуже смачний і соковитий пиріг з простих інгредієнтів. Відразу попереджаю: печіть пиріг з подвійною норми, інакше його не вистачить навіть розкуштувати як слід, особливо якщо сім'я у вас велика. Для подвійний норми час випікання збільште. До яблучному шару можна додати шматочки груш або персиків, так пиріг стане ще духмяний і соковитіше. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний пісний яблучний пиріг-перевертиш, і я сподіваюся, що цей пиріг стане одним з ваших улюблених.

  • Яблука - 3 штуки (великі)
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Цукор коричневий - 5, 5 Ст. Ложки(3, 5 - в тісто, 2 - для карамелі)
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 1
Очищаємо яблука від шкірки і серцевини з насінням.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 2
Натираємо одне яблуко на крупній тертці, додаємо до нього корицю, рослинне масло і 3, 5 ложки цукру. Перемішуємо.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 3
Тепер додамо борошно, змішану з розпушувачем, і перемішаємо.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 4
У невеликій сотейник або сковороду наливаємо ложку води, додаємо мед і цукор, що залишився. Ставимо на невеликий вогонь і варимо до повного розчинення крупинок цукру. Помішуємо. На цей процес піде не більше 5 хвилин.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 5
Виливаємо отриману карамель в форму для пирога. Діаметр форми - 23-26 см. Найкраще піч у важкій керамічної формі.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 6
Решта яблука нарізаємо пластинками і викладаємо на карамель.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 7
Поверх яблук рівним шаром викладаємо яблучне тісто.
пісний яблучний пиріг-перевертиш - фото крок 8
Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Даємо пирога трохи охолонути, а потім перевертаємо його на плоске блюдо.

Схожі рецепти