Пісний яблучний пиріг-перевертиш
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно смачний пиріг, який сподобається не тільки тим, хто дотримується посту, а й усім іншим домочадцям. Рецепт простий, інгредієнти цілком доступні. Готуємо і насолоджуємося смачною випічкою!
Дуже смачний і соковитий пиріг з простих інгредієнтів. Відразу попереджаю: печіть пиріг з подвійною норми, інакше його не вистачить навіть розкуштувати як слід, особливо якщо сім'я у вас велика. Для подвійний норми час випікання збільште. До яблучному шару можна додати шматочки груш або персиків, так пиріг стане ще духмяний і соковитіше. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний пісний яблучний пиріг-перевертиш, і я сподіваюся, що цей пиріг стане одним з ваших улюблених.
- Яблука - 3 штуки (великі)
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Цукор коричневий - 5, 5 Ст. Ложки(3, 5 - в тісто, 2 - для карамелі)
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
Очищаємо яблука від шкірки і серцевини з насінням.
Натираємо одне яблуко на крупній тертці, додаємо до нього корицю, рослинне масло і 3, 5 ложки цукру. Перемішуємо.
Тепер додамо борошно, змішану з розпушувачем, і перемішаємо.
У невеликій сотейник або сковороду наливаємо ложку води, додаємо мед і цукор, що залишився. Ставимо на невеликий вогонь і варимо до повного розчинення крупинок цукру. Помішуємо. На цей процес піде не більше 5 хвилин.
Виливаємо отриману карамель в форму для пирога. Діаметр форми - 23-26 см. Найкраще піч у важкій керамічної формі.
Решта яблука нарізаємо пластинками і викладаємо на карамель.
Поверх яблук рівним шаром викладаємо яблучне тісто.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Даємо пирога трохи охолонути, а потім перевертаємо його на плоске блюдо.