Пиріг-перевертиш з перцем і оливками
(покроковий рецепт з фото)
Я часто печу пироги-перевертні і солодкі, і несолодкі. Ділюся, як приготувати пиріг-перевертиш з перцем і оливками, а тісто можна взяти готове листкове або приготувати будь-яке інше, на ваш смак.
Всі знають і люблять солодкі пироги-перевертні, але і несолодкі пироги можуть стати окрасою столу. Наприклад, пироги-перевертні з м'ясом, куркою, овочами, грибами. Бувають і піци - «перевертні». Тісто вибирають листкове, пісочне або наливний.
- Перець солодкий болгарський - 2 штуки
- Оливки - 100 грам
- Анчоуси в маслі - 4 штуки
- Сир пекоріно - 40 грам
- Тісто листкове готове - 240 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - 10 грам
- Чебрець свіжий - 1 штука (гілочка)
- Сіль - За смаком
Болгарські перці вимийте, обсушити і запечіть в духовці, нагрітої до 220 градусів, приблизно 35-40 хвилин, часто перевертаючи. Викладіть перці в каструлю, накрийте кришкою і дайте охолонути. Очистіть перці від плодоніжки, насіння і зніміть верхню тонку шкірочку. Наріжте перець поздовжніми часточками.
Зелені оливки роздавите лезом широкого ножа, звільніть від кісточок і крупно наріжте. Anchousи злити масло, наріжте на середні шматочки, змішайте з оливками, додайте тертий сир, подрібнені листочки чебрецю і сіль.
У формі для випічки (або сковороді) розтопіть вершкове масло, всипте цукор і дайте йому карамелізуватися. Зніміть з вогню, розкладіть часточки болгарського перцю, дайте формі охолонути. На перець викладіть начинку з оливками і сиром, накрийте шаром листкового тіста, закріпіть краю, наколи тісто виделкою і випікайте пиріг в духовці, розігрітій до 220 градусів, близько 25 хвилин.
Готовому пирогу дайте постояти кілька хвилин у формі і трохи охолонути. Потім переверніть пиріг на блюдо, прикрасьте оливками, свіжим чебрецем і подавайте на стіл теплим або холодним. Смачного!