Пиріг-перевертиш з ківі і кедровими горішками
(покроковий рецепт з фото)
Ще така випічка називається "навиворіт" . Все тому що в форму кладеться спершу начинка, а на неї вже тісто. Після випічки пиріг перевертається і начинка виявляється нагорі. Готуємо?
Рецептів подібних пирогів дуже багато, я хочу вам запропонувати приготувати пиріг-перевертиш з ківі і кедровими горішками. Випічка без перебільшення виходить просто шикарна на смак! Мінімальний набір інгредієнтів, а результат чудовий. Тонкий шар ніжного пісочного тіста з ароматною начинкою з карамелі з горішками і легкої фруктовою кислинкою ківі. Такий десерт припаде до смаку будь-якому ласуни! Розмір форми у мене 18 см в діаметрі, для більшої форми кількість інгредієнтів бажано збільшити. Спробуйте!
- Вершкове масло - 95 грам (з них в тісто 70 г)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 120 грам (з них в тісто 40 г)
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 140 грам
- Ківі - 2 штуки (великі)
- Кедрові горіхи - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйце збийте з 40 г пісочний.
Додайте 70 гр м'якого вершкового масла і розітріть вилкою.
Додайте борошно і дрібку солі.
Замісити м'яке тісто. Якщо необхідно, можна додати ще трохи борошна, тісто не повинно прилипати до рук. Зберіть його в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Ківі очистіть від шкірки і наріжте досить товстими кружечками.
У сухій сковороді карамелізіруется цукор, що залишився (розтопіть до золотистого кольору), додайте 25 гр вершкового масла, перемішайте і додайте кедрові горішки. Зніміть з вогню і перекладіть в змащену маслом і застелену пергаментом форму для випічки.
Зверху розподіліть кружечки ківі.
Дістаньте тісто і розкачайте його в формі кола за розміром трохи більше форми. Накрийте тестом начинку і подверніте всередину краю.
Випікайте при 200 градусах 20 хвилин. Дайте випічці трохи охолонути, після чого переверніть на плоске блюдо начинкою вгору. Пиріг-перевертиш з ківі і кедровими горішками готовий.
Смачного!