Пиріг-перевертиш з грибами, фаршем і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете порадувати себе і близьких апетитним, ситним і неймовірно смачним несолодким пирогом, тоді цей рецепт може стати вашим натхненням. Відмінна випічка для всієї родини, рекомендую!
Пропоную Вашій увазі дуже класну ідею, як приготувати пиріг-перевертиш з грибами, фаршем і рисом. Серед основних інгредієнтів тут ще стручкова квасоля і сир, так що виходить дуже ситно і смачно. Сам процес, хоч і складається з декількох різних етапів, досить простий. Пиріг виходить дивовижним, поєднуючи в собі стільки різних смаків. Спробувати точно варто!
- Яйце - 3-4 штук
- Кефір - 1 Склянка (можна сметану)
- Борошно - 160 грам (приблизно)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Фарш - 1/2 кілограма
- Гриби - 400 грам
- Квасоля стручкова - 300 грам (по бажанню)
- Сир - 300 грам
- Мал - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець, рослинна олія - За смаком
1. На сковороді розігрійте олію і обсмажте фарш з подрібненою цибулею до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком.
2. Вимийте, обсушити і наріжте тонкими пластинками гриби. На окремій сковороді обсмажте їх до готовності.
3. Готові грибочки трохи підсолити і відкиньте на друшляк, щоб видалити надлишки масла або рідини.
4. У підсоленій воді відваріть рис.
5. Готовий фарш зніміть з вогню і остудіть.
6. Для приготування тіста збийте яйця з сіллю і кефіром, додайте просіяне борошно і соду.
7. Тепер можна збирати пиріг. На дно дека, застеленого пергаментом, викладіть рівним шаром гриби. Присипте тертим сиром і розподіліть рис. Потім фарш, квасоля і зверху вилийте тісто. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Запікайте хвилин 45 до румяности. Пиріг трохи остудіть, акуратно переверніть і подавайте до столу. Смачного!