Рецепт Абрикосовий пиріг-перевертиш фото

Абрикосовий пиріг-перевертиш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Пироги

Новий оригінальний рецепт абрикосового пирога! Він володіє незвичайним смаком і ароматом. Перевагою пирога є солодка апельсинова карамель. Крім того, випічка готується дуже просто!

Приготуємо абрикосовий пиріг-перевертиш в домашніх умовах. Приготуйте апельсинову карамель, перелийте її в форму для випічки. Зверху покладіть підготовлені абрикоси, накривши їх тестом. Запікайте пиріг в духовці 45 хвилин. Готовий пиріг витягаємо, даємо йому настоятися і перевертаємо на чисте блюдо. Хай щастить!

  • Абрикос - 350 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйця - 2 штуки (порізані навпіл)
  • Цукор - 250 грам
  • Апельсин - 0, 5 штуки
  • Кефір - 3/4 склянки
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 1
Приготуємо карамель. Для цього змішайте 100 г вершкового масла з соком апельсина і 150 г пісочний. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, помішуючи.
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 2
На дно форми для випічки вливаємо карамель. Зверху викладаємо очищені від кісточок половинки абрикосів (виїмкою на дно).
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 3
Готуємо тісто. Збиваємо 100 г м'якого вершкового масла, додавши 100 г пісочний, потім додаємо яйця і збиваємо все до гладкості. Борошно просійте з розпушувачем, додайте сіль. Додайте кефір і все ретельно перемішайте.
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 4
Тісто викладаємо прямо на абрикоси, акуратно все разравниваем і випікаємо в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 5
Готовий пиріг витягаємо з духовки і даємо настоятися.
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 6
Акуратно перевертаємо пиріг на блюдо.
абрикосовий пиріг-перевертиш - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти