Абрикосовий пиріг-перевертиш
(покроковий рецепт з фото)
Новий оригінальний рецепт абрикосового пирога! Він володіє незвичайним смаком і ароматом. Перевагою пирога є солодка апельсинова карамель. Крім того, випічка готується дуже просто!
Приготуємо абрикосовий пиріг-перевертиш в домашніх умовах. Приготуйте апельсинову карамель, перелийте її в форму для випічки. Зверху покладіть підготовлені абрикоси, накривши їх тестом. Запікайте пиріг в духовці 45 хвилин. Готовий пиріг витягаємо, даємо йому настоятися і перевертаємо на чисте блюдо. Хай щастить!
- Абрикос - 350 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 2 штуки (порізані навпіл)
- Цукор - 250 грам
- Апельсин - 0, 5 штуки
- Кефір - 3/4 склянки
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки

Приготуємо карамель. Для цього змішайте 100 г вершкового масла з соком апельсина і 150 г пісочний. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, помішуючи.

На дно форми для випічки вливаємо карамель. Зверху викладаємо очищені від кісточок половинки абрикосів (виїмкою на дно).

Готуємо тісто. Збиваємо 100 г м'якого вершкового масла, додавши 100 г пісочний, потім додаємо яйця і збиваємо все до гладкості. Борошно просійте з розпушувачем, додайте сіль. Додайте кефір і все ретельно перемішайте.

Тісто викладаємо прямо на абрикоси, акуратно все разравниваем і випікаємо в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.

Готовий пиріг витягаємо з духовки і даємо настоятися.

Акуратно перевертаємо пиріг на блюдо.

Смачного!