Пиріг-перевертиш
(покроковий рецепт з фото)
Яких тільки пирогів-перевертнів не придумали кулінари після знаменної невдачі сестер Татен: зі сливами і грушами, банани та ананаси, навіть з асорті з фруктів, доповнюючи їх ароматними спеціями. Сьогодні я хочу представити один з них - гарбузовий, з коричневим цукром і журавлиною. Ділюся, як приготувати пиріг-перевертиш.
Мені дуже подобається випічка «вгору-ногами», так звані пироги-перевертні. Готуються вони швидко, виглядають красиво, та й смак готової випічки завжди чудовий. Витративши мінімум часу, ви отримуєте дивно смачний, красивий сезонний пиріг. Просто мрія господині!
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Пюре гарбузове - 1 Склянка
- Журавлина свіжа - 2 склянки
- Цукор коричневий - 0, 75 склянки
- Цукор білий - 1 Склянка
- Масло вершкове розтоплене - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
Злегка змастіть маслом форму для випічки.
2
Вилийте у форму розтоплене вершкове масло так, щоб то рівномірно покрило все дно.
3
Посипте зверху коричневим цукром.
4
Вимиту журавлину обсушити і викладіть на шар цукру.
5
У великій мисці змішайте яйця, пюре з гарбуза і рослинне масло. Збийте вінчиком до однорідної консистенції.
6
В іншій мисці добре перемішайте просіяне борошно з білим цукром, розпушувачем, корицею і сіллю. Додайте цю суміш в гарбузову і перемішайте до отримання гладкого тіста.
7
Вилийте тісто у форму, розрівняйте поверхню і випікайте при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин, поки краю пирога не стануть золотисто-коричневими.
8
Дайте пирогу охолонути на решітці на столі протягом 15 хвилин. Потім накрийте форму великим блюдом і переверніть пиріг.
9
Нехай пиріг постоїть ще 15 хвилин, так як краще подати його теплим. Смачного!