Яблучний пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Що може зрівнятися з ароматним яблучним пирогом з ніжною білкової верхівкою на зразок безе? До чаю не знайти краще десерту! Дивіться і записуйте, як приготувати яблучний пиріг з корицею.
Яблучні пироги можна робити з бісквітним, листковим або дріжджовим тестом. Але мені здається, що найсмачніше вони виходять з пісочним тістом. Пісочне тісто виходить хрустким, але не сухим, і відмінно поєднується з ніжною м'якоттю солодких яблук. Для приготування яблучного пирога з корицею ви можете замінити йогурт на нежирну сметану, але тоді пиріг будуть більш жирним і не таким ніжним. Йогурт слід взяти без жодних добавок, цукру та іншого.
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Йогурт натуральний - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Яблука - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Масло оливкове - За смаком (для змащування форми для випікання )
- Обкладинка - 1-1, 5 чайних ложки
Жовтки відокремте від білків. Надішліть білки в холодильник, вони нам поки не потрібні.
Тепер займіться тестом для основи пирога: м'яке вершкове масло змішайте з борошном, йогуртом, содою і двома жовтками. Додайте дві столові ложки цукру, а також дрібку солі. Все перемішайте.
Тепер займіться тестом для основи пирога: м'яке вершкове масло змішайте з борошном, йогуртом, содою і двома жовтками. Додайте дві столові ложки цукру, а також дрібку солі. Все перемішайте.
Замісити тісто, воно може злегка липнути до рук, але має бути досить щільним.
Форму, в якій будете пекти пиріг, змастіть оливковою олією. Тісто розрівняйте по формі, не забудьте зробити бортики.
Надішліть тісто в формі в холодильник на півгодини для охолодження.
Тим часом займіться начинкою: яблука почистіть і поріжте кубиками.
Тим часом займіться начинкою: яблука почистіть і поріжте кубиками.
Охолоджені білки збийте з цукром, що залишився, додайте ванілін. Білки повинні бути збиті в білу піну.
Дістаньте з холодильника форму з тестом, викладіть в неї яблука, присипте їх рівномірно корицею.
Зверху рівномірно нанесіть білкову масу, розрівнявши її лопаткою.
Надішліть пиріг в розігріту до 175-180 градусів духовку на 30 хвилин.
Надішліть пиріг в розігріту до 175-180 градусів духовку на 30 хвилин.
Можете ще дати пирогу підійти в остигає духовці хвилин 15.
Готовий яблучний пиріг з корицею присипте цукровою пудрою.
Готовий яблучний пиріг з корицею присипте цукровою пудрою.
Смачного!