Яблучний кекс з корицею
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт яблучного кексу з корицею. Цей рецепт - зі Швеції, там кекс подають із зеленим чаєм і кулькою морозива. Потрудитися доведеться, але воно того варто! Смачно і ніжно!
Цей яблучний кекс з корицею в домашніх умовах виходить дуже ніжним. Випічка, яка тане в роті - це як раз про цей кекс! Мені особисто дуже подобаються цитрусові нотки в поєднанні з корицею. А вже яблука які виходять смачні, словами не передати. Так що спробуйте, це свіжий і ніжний десерт!
- Яблука - 4 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно мигдальна - 150 грам (або стільки ж перетертого в крихту мигдалю)
- Вапно - 0.5 штуки (або один цілий лимон)
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Кориця мелена - 4 чайних ложки (по одній чайній ложці на форму 15 см в діаметрі)
1. Яблука згасимо на сковороді до розм'якшення. Розтопіть приблизно ложку вершкового масла, і стільки ж цукру. На маленькому вогні тушкуємо під кришкою яблука.
2. Для тіста борошно просіваємо (або робимо борошно з мигдалю в блендері і кавомолці), змішаємо з яєчними жовтками, маслом і цукром. Сюди ж - сік і цедру половини лайма.
3. Окремо білки вбиваємо до появи піків, акуратно додамо в тісто. Перемішаємо.
4. Форми змажемо маслом, викладемо яблука, посипаємо їх рясно корицею (по одній чайній ложці на форму 15 см). Зверху виливаємо тісто і розрівнюємо.
5. Запікаємо в добре розігрітій духовці 40 хвилин. Верх повинен стати золотистим. Дістаємо, охолоджуємо і подаємо!